UNIX kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: UNIX

A Unix időszámítás kezdetére ne állítsuk az iPhone-t

Valószínűleg a Unix-idő az oka annak a hibának, amit nemrég fedeztek fel az iOS 64 bites verziójában, s ha ezen idő szerint nullára, azaz 1970. január elsejére állítjuk be telefonunkat a dátumot, az tönkre teszi az iPhone 5s, iPad Air, iPad Mini 2 és az újabb készülékeket. 

Kulcsszavak: bug UNIX iPhone Apple
2016. február 14. 15:35

Az RRC az IBM Storage eszközök és UNIX szerverek hivatalos hazai disztribútora lett

Az RRC Hungary Kft. portfólióját bővítve, a teljes IBM System Storage termékcsalád, valamint a System p (pSeries) és System i (iSeries) UNIX szervercsaládok hivatalos magyarországi disztribútora lett.

2012. december 20. 10:17

A Novellnek ítélték a Unix jogait

A nagyvállalatoknál előszeretettel használt szoftver tulajdonjogán évek óta vitatkozik az SCO Group és a Novell, most egy bíróság kimondta, ez utóbbi rendelkezik az operációs rendszer jogaival.

Kulcsszavak: Novell SCO Linux UNIX Unix jog
2007. augusztus 13. 09:26

A HP megerősítette UNIX alapú biztonsági kínálatát

A HP a ma bejelentett HP-UX 11i működési környezet kiegészítéseivel erősítette meg UNIX alapú biztonsági kínálatát, amelyek kiterjesztik és egyszerűsítik a HP Integrity szervereken lévő adatok védelmét.

Kulcsszavak: Unix UNIX security HPQ
2007. január 5. 12:52

Itt a SCO Open Server 6. generációs UNIX

A UNIX forráskód őrszeme, a SCO (alias Caldera), készül a szokásos augusztusi UNIX-os dzsemborira, amelyen fejőstehenének, a tősgyökeres SCO UNIX termék Open Servernek a legújabb, 6. generációját akarja bemutatni. A Linuxosokkal vívott nagy csatazaj közben a hátországban a fejlesztőik tehát nem tékozolták az idejüket.

Kulcsszavak: SCO UNIX
2005. augusztus 2. 08:49

Antivírus-védelem Linuxnak és Unixnak a Kasperskytől

Az orosz vírusspecialista Kaspersky Lab bemutatta legújabb Linuxra és Unixra kifejlesztett antivírus-szoftverét. Az "SMTP-Gateway 5.5" védelmet nyújt minden kimenő és bejövő SMTP-e-mailnek. A fejlesztők szerint a szoftver megvizsgálja a teljes levélforgalmat, véd a vírustámadástól és megakadályozza a jogtalan adatátvitelt.

2005. május 19. 21:10

Fujitsu Siemens UNIX szervereket forgalmaz a DNS Hungária

Disztribúciós szerződést írt alá nagyvállalati Unix szerverek forgalmazására a Fujitsu Siemens Computers Kft. és a DNS Hungária Kft.

2005. február 7. 17:22

44 biztonsági rést találtak a Unix rendszeren amerikai diákok

Daniel Bernstein, a híres informatikus tudós végzős diákjai a chicago-i egyetemen, házi feladatként 44 biztonsági rést fedeztek fel különféle Unix alkalmazásokon.

Kulcsszavak: security UNIX
2004. december 16. 18:29

Darl McBride: a SCO Forum 2004 a UNIX-ra koncentrál

Miközben folyik a linuxosok és a SCO közötti licencvita, a SCO Group (alias Rensom Love alapította Caldera) kezd eljutni a normális kerékvágásba.

Kulcsszavak: UNIX SCO
2004. augusztus 7. 15:33

Licenctisztaság kontra szerzett jogok megnyirbálása

A magyar BSA iroda a 2003. évi záró sajtótájékoztatóján igazán jó eredményekről számolhatott be. A tájékoztató egyik "bezzeg cégével" beszélgetve azonban a cikkíró kicsit jobban elgondolkodott a jogtisztítási akciók hátterében zajló folyamatokról. Mert az eredmény lehetne még nagyobb is, ha a cégek kihasználnák a legutolsó technológiák adta lehetőségeket, és nem is nagy költségráfordítás árán. Sőt, akár megtakarítás is kijöhetne belőle.

2003. december 9. 20:10

Újabb Linux megoldás az Oracle-től

Az Oracle Database mostantól tanúsítottan működik együtt a Red Hat Enterprise Linux 3 operációs rendszerrel, és az Oracle technikai támogatást biztosít termékeihez a Red Hat platformon is.

2003. november 1. 08:50

Beszélgetés Budapesten David Intersimone-nal

A Borland 20 éves fennállásának évében rendezett, október 1-2-i eseményen nyílt lehetőség beszélgetni a jubileumi eseményre Budapestre látogató és a Borlandnál 18 éve dolgozó, mára a Borland-eszközök kialakulása terén szinte fogalomnak számító David Intersimone-nal.

2003. október 3. 14:19

Negyedévenként új Solaris-változatok

A Sun legutóbbi, SunNetwork 2003-as technológiai konferenciáján, szóba kerültek olyan témák is, amelyek a gyakorló Solaris felhasználóknak sokkal több hasznot hozhatnak.

Kulcsszavak: Sun Solaris UNIX
2003. szeptember 22. 09:49

Ingyenes e-book a Windows 2003-as Active Directory adminisztrációjáról

A Windows and .NET magazin hírlevele, más online hírforrásokkal együttműködve, fontosnak tartja a Microsoft Windows 2003-ban megvalósított Active Directory címtári technológia üzemeltetési és használati lehetőségeinek a minél szélesebb körű ismertetését.

2003. szeptember 21. 17:20

Magyarországon 90%-kal nőtt a Sun adattárolók értékesítéséből származó árbevétele

Az IDC tárolóegységekről szóló negyedéves jelentése szerint a Sun Microsystems hálózati tárolóeszközök részlege ismét növelte piaci részesedését a teljes és a UNIX-os lemezes tárolórendszerek piacán, immár sorozatban a harmadik negyedévben.

Kulcsszavak: Sun IDC Unix UNIX adattárolás
2003. szeptember 10. 09:01

SCO Forum 2003: Megújított UNIX SV jog, vitatott kódrészek, új fejlesztések

A SCO Group (alias: Caldera International) – és ezzel a UNIX – körül zajlik az élet, ahogy azt a Las Vegasban rendezett legutóbbi SCOForumon a filmipartól kölcsönkapott James Bond sztori is mutatta.

2003. augusztus 26. 21:47

A Citrix továbbfejleszti a MetaFrame Presentation Server for UNIX-ot

A Citrix Systems bejelentette a Citrix MetaFrame Presentation Server 1.2 for UNIX forgalomba hozását, amely része a Citrix MetaFrame Access Suite-nak. A UNIX operációs rendszerekhez kialakított Citrix hozzáférés-infrastruktúra szoftver teljesítményének, felhasználhatóságának és biztonságosságának fokozására kifejlesztett új változat biztonságos hozzáférést nyújt a UNIX és JavaT alkalmazásokhoz bármilyen eszközön és hálózati kapcsolatok keresztül.

Kulcsszavak: UNIX Citrix szerverszoft
2003. május 19. 17:12

Open Source kontra Microsoft és a TCO

A cikkíró drótpostaládájába érkező miriádnyi levél közül az utóbbi időben a 'search' család vívta ki a legnagyobb elismerést. A cikk címében fövetett témát a 'searchWin2000.com Enterprise Management' két legutóbbi hírlevele tárgyalta. Sokan úgy vélik, hogy ez az egész TCO csak a gyártók kegyeit kiszolgáló, jól fizetett, 'független ipari elemző cégek' borsos árakon kínált tanulmányainak a tárgya, amelyek hajítófát sem érnek. A gyakorlatban tényleg nincsen két egyforma eset, de ez jelenti-e azt, hogy nem is lehet objektíven kiválasztani tipikus költségelemeket a gazdálkodást kiszolgáló informatikai alrendszerek létesítése és üzemeltetése kapcsán?

2003. május 4. 11:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59