adattárház kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: adattárház

Felvásárlás a tanácsadási piacon

A vezetési tanácsadási piac egyik meghatározó szereplője, a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. részvényvásárlás útján részesedést szerez az XperTeam Zrt.-ben, mely az üzleti intelligencia területének kiemelkedő szakértője.

2016. március 8. 11:20

Magyar Big Data cég Európa leggyorsabban növekvő vállalkozásai között

A magyar tulajdonú Starschema bekerült az amerikai Inc. üzleti magazin által kiadott 5.000 leggyorsabban növekvő európai vállalkozás listájára.

2016. március 3. 12:44

Júniusban jön a Budapest Data Fórum

A Budapest Data Fórum a legnagyobb magyar szállítófüggetlen adattárházas és Big Data konferencia, ahol a hazai vállalatok adatokkal foglalkozó szakemberei adnak egymásnak találkozót. A korábban Adattárház Fórum néven ismert rendezvény idén már három és fél napnyi programot kínál az érdeklődőknek.

2015. május 28. 09:17

Világrekord a big data kezelésben

Guiness világrekordot ért el az SAP megoldása big data betöltésben, és indexelésben. Az SAP Sybase IQ 16 adattárháza az auditált kísérletben egy óra alatt 34,3 terabájt adatot dolgozott fel. Ez egy napra 823 terabájtot, vagy egy hét alatt 5,7 petabájt feldolgozást jelent. Összehasonlításképpen az előbbi körülbelül annyi, mint 500 milliárd sztenderd nyomtatott oldal információja.

Kulcsszavak: adattárház big data SAP
2013. július 3. 08:47

Magyar innováció a tudatos és hatékony energiafogyasztásért!

Az energiát nagy mennyiségben fogyasztó vevők számára kritikus szükséglet a biztonságos energiaellátás. A tervszerű, hatékony és energiatudatos működés sarokköve az energiafelhasználás hatékony mérése, a tervezett értékeken belüli fogyasztás, és az ennek betartásához megfelelő beavatkozások végrehajtása. Ezt felismerve fogott össze két hazai vállalkozás, hogy az ipari fogyasztók energiahatékonyságát növelő rendszert fejlesszen.

 

2013. június 28. 13:54

Adattárház Fórum 2013

Az Adattárház Fórum immáron ötödik éve Magyarország legnagyobb szállítófüggetlen rendezvénye, mely az adattárházak kialakításával, üzemeltetésével, üzleti kiaknázásával foglalkozik. Az idei rendezvény már két teljes napon várja az érdeklődőket, melyből az egyik dedikáltan a Data Science, Big Data világáról szól, a másik az adattárházak alapvető kérdéseire, fejlesztésükre és működésükre koncentrál.

 

2013. május 29. 10:52

Villámgyors nagyvállalati rendszerek a felhőből

Felhőszolgáltatásként is kínálja üzletkritikus nagyvállalati rendszereit az SAP. A szoftvercég a memória-alapú (HANA) vállalatirányítási, ügyfélkapcsolat, és adattárház megoldásait kínálja gyorsan hozzáférhető szolgáltatásként.

2013. május 15. 08:12

Két hét múlva kezdődik az Adattárház Fórum

Az idén már másfél napos konferencia különösen erős nemzetközi előadói gárdát és számos érdekes esettanulmányt kínál. 

2012. május 30. 12:58

Új felső kategóriás tárolórendszer a Fujitsutól

A Fujitsu a felső kategóriás tárolók szegmensében is meghonosítja a moduláris technológiát és lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy kis beruházással indulva, üzleti igényeik növekedésével párhuzamosan bővítsék rendszereiket.

Kulcsszavak: adattárház Fujitsu
2012. február 10. 09:42

Májusban ismét Adattárház Fórum

Idén második alkalommal kerül megrendezésre az Adattárház Fórum, amely a hazai adattárházas szakemberek és felhasználók legnagyobb szállítófüggetlen szakmai találkozója.

Kulcsszavak: adattárház konferencia
2010. április 22. 14:15

Egy hét múlva kezdődik az Adattárház Fórum 2009

A május 5-én megrendezésre kerülő konferencia az adattárházas szakma egyik legnagyobb hazai találkozójának ígérkezik.

Kulcsszavak: adattárház konferencia
2009. április 28. 12:17

Reflektorfényben az adattárházak új generációja

Az adattárházak napjainkra a vállalati informatika fontos szereplőjévé váltak, és a különböző elemzői jelentésekben évek óta a legfontosabb stratégiai prioritások között szerepelnek. Az elmúlt évek során azonban óriási fejlődésen ment át az adattárházak technológiája, ennek köszönhetően jelentősen megnőttek az adatbázisok méretei, és lényegesen kibővültek az alkalmazás lehetőségei.

2009. április 2. 21:05

IBM: új üzleti modell kell a válság sikeres túléléséhez

Jóllehet gazdasági válság idején a vállalatok azonnali költségcsökkentésre és túlélésre törekednek, az IBM Magyarország szerint ez nem elég a hosszú távú sikerhez, ahhoz az is kell, hogy egy új működési modell kialakításával megerősödjenek a cégek.

2009. február 9. 08:31

Tender adóalany-centrikus adatszolgáltatási modellre

Adóalany-centrikus adatszolgáltatási modell kidolgozására írt ki tárgyalásos közbeszerzést a Pénzügyminisztérium Informatikai Szolgáltató Központja - a felhívás a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában jelent meg.

2009. február 9. 08:20

Oracle adattárház tízszeres sebességgel

Az OpenWorld rendezvény közel 43000 résztvevője előtt tartott megnyitó előadásában Larry Ellison, az Oracle vezérigazgatója bemutatta a rendkívüli teljesítményű adattárházakhoz fejlesztett HP Oracle Database Machine rendszert.

2008. szeptember 26. 16:22

Sybase: 217 millió forint értékű támogatás a felsőoktatásnak

A Sybase Products Hungary Kft., a Sybase termékek magyarországi disztribútora 217 millió forint értékű szoftverlicencet - adattárház, adatbázis, fejlesztő- és tervezőeszköz licenceket - adott át a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetének, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának, hogy ezzel elősegítse a széles körben elterjedt technológiák megismerését és használatát az oktatásban.

2008. június 24. 12:00

Önkormányzati adatvagyon-hasznosítás Oracle eszközökkel

Budapest XVIII. kerületének önkormányzata az adatvagyonának publikálása céljából az Oracle technológiáira épülő adattárházat, illetve ehhez kapcsolódóan dokumentumkezelési rendszert és portált hozott létre.

2008. május 6. 11:35

Sun-Oracle: együttműködés az előre konfigurált adattárházak fejlesztésére

Az Oracle és a Sun a jelenleg is zajló Oracle OpenWorld konferencián bejelentették az új, Sun termékekre optimalizált Oracle adattárházak piacra dobását. Ezek a teljes, azonnal használatba vehető, nagy teljesítményű adattárházak a világ vezető adatbázisain, valamint a Sun által kifejlesztett piacvezető hardvereken és operációs rendszereken alapulnak.

Kulcsszavak: adattárház Oracle Sun
2007. november 15. 13:15

Symantec: Vontu-akvizíció 350 millió dollárért

A Vontu vezető DLP platformmal egészíti majd ki a Symantec már meglévő, erős biztonsági és tárolási portfolióját.

2007. november 7. 13:14

Megjelent az Oracle kis- és középvállalatoknak szánt üzleti adatelemzési és adattárházrendszere

Az Oracle bejelentette az Oracle Business Intelligence Standard Edition One nevű teljes körű, integrált üzleti adatelemzési és adattárházrendszerét, amelyet kimondottan a kis és közepes méretű szervezetek és munkacsoportok igényeihez alakítottak és áraztak.

Kulcsszavak: Oracle adattárház
2007. július 4. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás