politika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: politika

Internetes „civil újságíróként” pozitív változásokat érünk el

Az okostelefont használók 37%-a úgy véli, hogy a korrupt tevékenységről, illetve szervezetekről szóló információk megosztása nagyobb hatású, mintha a rendőrséghez fordulnának

2015. október 20. 17:24

A Facebookon jeleskedő magyar politikusok a Twitteren sereghajtók

A Facebookon jeleskedő magyar politikusok a Twitteren sereghajtók – állapítja meg a Szegedi Tudományegyetem Politológiai Tanszék kutatócsoportjának tanulmánya. A vizsgált magyar képviselők kétharmada ír rendszeresen hozzászólásokat a Facebookon, a női politikusok gyakrabban, mint férfi kollégáik. A kutatómunkába bevont szegedi egyetemisták megállapították: a magyar képviselők közösségi média-használata ambivalens.

2015. augusztus 8. 12:06

A titkosított üzenetek betiltását szorgalmazná az Egyesült Királyság miniszterelnöke

David Cameron brit miniszterelnök néhány nappal a párizsi merényletek után adott hangot véleményének, miszerint korlátozni kellene a titkosítás használatát a tömegek kommunikációjában, mivel az akadályozza a megfigyelhetőséget. A Cameron által elképzelt jövőbe többek közt a WhatsApp, a BBM és a SnapChat sem férhet bele.

2015. január 14. 16:16

Voks ’14: közvéleménykutató mobilalkalmazás

„Képzeljen el egy olyan országot, ahol nem csak 4 évenként vannak választások. Ahol ha nem tetszik egy törvény, egy rendelet, vagy akár egy politikus megnyilvánulása a parlamentben, akkor azonnal megvonhatja tőle a bizalmát. Képzelje el, hogy nem csak a családjával oszthatja meg a gondolatait, hanem percről-percre látja az egész ország véleményét. Anonim módon, biztonságosan, szabadon.”

2014. március 4. 14:55

Nézőpont: a választók nem szívesen vállalják politikai szimpátiájukat a Facebookon

A magyar választók jelentős része nem szívesen vállalja politikai szimpátiáját a közösségi portálokon. A Nézőpont Intézet (NI) Médiaműhelyének legfrissebb, szerdán közzétett elemzése szerint a felnőtt lakosság számára a Facebook inkább szórakozási lehetőség, mint véleményformáló eszköz.

2013. december 22. 09:56

Hamis Facebook-oldalt nyitottak Viktor Juscsenko volt ukrán államfő nevével

Hamis oldalt nyitottak Viktor Juscsenko volt ukrán államfő nevével a Facebook közösségi portálon - figyelmeztetett az exelnök Mi Ukrajnánk nevű pártja.

Kulcsszavak: politika média Facebook
2013. szeptember 20. 08:11

Gorbacsov halálhírét keltették hackerek

Az utolsó szovjet elnök, Mihail Gorbacsov halálhírét keltették hackerek a RIA Novosztyi orosz hírügynökség német nyelvű Twitter oldalán.

Kulcsszavak: security hacker politika
2013. augusztus 9. 09:10

Legalizálták az interneten való kampányolást Japánban

Az interneten - többek között a Facebookon, Twitteren, és más közösségi szolgáltatásokon - való politikai kampányolást engedélyező törvénymódosítást fogadott el pénteken a japán parlament.

Kulcsszavak: onlineszolg politika Japán
2013. április 19. 11:21

Újabb 1,7 millió amerikai diplomáciai iratot tett közzé a WikiLeaks

Újabb hatalmas mennyiségű, ezúttal a 70-es évekre vonatkozó amerikai diplomáciai iratot tett közzé hétfőn a WikiLeaks kiszivárogtató portál. Az anyagok a Kissinger-sürgönyök gyűjtőcímet kapták.

Kulcsszavak: WikiLeaks politika média
2013. április 9. 09:21

Orbán Viktor politikai tevékenységét követi a Napi Viktor mobilalkalmazás

A 2014-es választásokhoz közeledve a Political Capital mobilalkalmazásokat fejleszt, amelyekkel a politika iránt érdeklődők naprakészen követhetik a kampány eseményeit. Az első alkalmazás, az Orbán Viktor politikai tevékenységét követő Napi Viktor már letölthető az AppStore-ból.

2013. április 4. 14:15

Együtt kell működnie a kiberbiztonság terén az államnak és a magánszférának

Az állam és a magánszféra kibernetikai biztonsági együttműködéséről és a vonatkozó törvények elfogadásának szükségességéről tárgyalt tizenhárom meghatározó nagyvállalat vezetőjével szerdán Barack Obama amerikai elnök.

Kulcsszavak: kiberháború politika
2013. március 14. 08:55

Biztonságos mobilokat kapnak a német politikusok

A német minisztériumok és hatóságok titokgazdáit valamint felső politikai vezetőket, közöttük Angela Merkel kancellárt is teljes mértékben biztonságos új mobiltelefon-készülékkel látják el az év közepéig - írja a WirtschaftsWoche online kiadása.

2013. március 4. 08:10

Monti és Berlusconi a Twitteren is kampányol

A száznegyven karakteres mikroblog lett az olasz választási kampány új kommunikációs eszköze, bár a legtöbb szavazatot Itáliában továbbra is a televízió képernyőin keresztül lehet szerezni.

Kulcsszavak: politika Twitter
2013. január 9. 09:27

Mikroblog az új kínai pártfőtitkár rajongóinak

Példátlan módon rajongói klubja van a legnagyobb kínai mikroblogon az új kínai pártfőtitkárnak, ami azt is mutatja: az új kínai vezetés várhatóan fokozottan használja majd az internetet az egyszerű emberek megszólításához.

Kulcsszavak: politika Kína blog
2012. december 15. 11:12

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány és a Microsoft

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. szerdán Budapesten. A kormány a Microsofttal együttműködésben hozza létre a nemzeti digitális közoktatási portált és valósítja meg a digitális otthon programot, amelyről előrehaladott tárgyalások zajlanak a Microsofttal.

2012. december 13. 09:32

Irán "belső internet" kialakításán dolgozik

Az iráni kormány, amely igyekszik korlátozni a Nyugat befolyását és kivédeni az internetes támadásokat, a jelek szerint megteremtette egy, a világhálótól független nemzeti online hálózat alapjait - közölte csütörtökön internetes oldalán a The Washington Post.

Kulcsszavak: politika
2012. szeptember 21. 08:10

Választási regisztráció: info-tech eszközökkel is lehetne

A választás előtti regisztráció nem csak politikai kérdés. Könnyen lehetnek informatikai vonzatai is. Pettkó András, volt országgyűlési képviselő, egykoron több lakossági internet-javaslat beterjesztője azt indítványozza a parlament mai tagjainak, hogy az ügyfélkapuval rendelkező közel kétmillió választó polgár a hálózaton gyakorolhassa állampolgári jogát a regisztrálásra.

Kulcsszavak: politika
2012. szeptember 16. 10:15

Hackerek tiltakoznak az ugandai melegellenes törvény ellen

Többek között az ugandai miniszterelnök honlapját törték fel azok a hackerek, akik az ország parlamentje által tárgyalt homoszexualitás elleni törvény ellen tiltakoznak. A jogszabálytervezet életfogytig tartó börtönbüntetéssel sújtaná a melegeket.

Kulcsszavak: politika security hacker
2012. augusztus 21. 12:26

Az olasz kormányfőt paradicsommal dobálják a Facebookon

Az olasz kormányfő és az olasz munkaügyi miniszter a célpontja annak a játéknak, amely egy Facebook-oldalon található.

Kulcsszavak: politika web2 Facebook
2012. augusztus 17. 10:48

Átmeneti válságban a Német Kalózpárt

Az önkéntes munkán alapuló társadalmi mozgalomból a professzionális párttá való átmenet válságát éli a Német Kalózpárt, a német politikában újoncnak számító erő szervezeti és anyagi gondokkal küszködik.

2012. június 27. 08:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10