rendszergazda kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: rendszergazda

Rendszergazda szolgáltatás 2021-ben

Kik a rendszergazdák, angol elnevezésünkön sys adminok? Mi tartozik bele a rendszergazda szolgáltatásba, mivel foglalkozik pontosan az aki ezt  a szakmát választotta?  Hogyan telnek egy rendszergazda munkanapjai? Hogyan alakult, fejlődött ez foglalkozás az évek során, miért nőtt a jelentősége? Mit tartogat a jövő a rendszergazdák számára?

2021. március 18. 17:54

Van egy ember a cégnél, akit ritkán látni, de ha baj van, azonnal hívhatjuk

Lefagyott gép, elfelejtett jelszó, leállt nyomtatás, vírustámadás, nem megérkező e-mailek, – mind mind olyan problémák, melyek esetén azonnal hívjuk a rendszergazdákat. Ők pedig ott teremnek, ki tudja honnan jönnek és hová mennek, három kattintás és megoldották a végzetesnek hitt problémát. El sem tudunk képzelni olyan világot, melyben nincsenek olyan magasan képzett informatikusok, akik a háttérből, sokszor láthatatlanul segítik a munkánkat. Mi lenne velünk, ha nem lennének? Az ESET szakemberei összegyűjtöttek pár példát.

2018. július 24. 11:25

Novellesek tippje az újévi fogadalmakat tevő rendszergazdáknak

Informatikus berkekben minden év elején előkerül az a poén, hogy „My new year’s resolution is 1920 x 1080.” Aki azonban szeretné egyszerűbbé és hatékonyabbá tenni a napi munkáját (hogy több szabadideje maradjon például az új Fallouttal játszani), az hasznosabb dolgokat is megfogadhat. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakértői elmondják, tapasztalataik szerint milyen fogadalmakat érdemes tenniük idén az informatikai szakembereknek.

Kulcsszavak: rendszergazda Novell
2016. január 5. 12:02

Rendszergazdáknak mutatott be új megoldásokat a Microsoft az Ignite Konferencián

A Microsoft hétfőn, az idén először megrendezett Ignite Konferencián jelentette be, hogy több olyan új terméket és szolgáltatást tesz elérhetővé – például a Windows operációs rendszer új menedzsmentfunkcióit, a Microsoft Office új hibridfelhő-megoldásait és az új SQL Servert – amelyek segítségével a rendszergazdák munkáját könnyítik meg.

2015. május 6. 11:13

Július 25-én lesz a rendszergazdák világnapja

A korábbi évekhez hasonlóan izgalmas, szórakoztató programsorozatra számíthatnak a kikapcsolódni vágyók. A szakmai előadások mellett ki lehet majd próbálni a közeljövő egyik legígéretesebb kütyüjét, az Oculus Rift nevű virtuális valóság-szemüveget is egy autóverseny keretei között.

2014. július 20. 14:03

Melyik lesz az ország legjobb IT-csapata?

Március 9-ig lehet regisztrálni az immáron negyedik alkalommal megrendezett, Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazdai csapatversenyére, az INFOmaratonra.

2014. március 1. 09:51

Nincs forrás IT-eszközökre: az ingyenes megoldások használata miatt nehéz a rendszergazdák élete

A NETASQ, Európa egyik legnagyobb tűzfalgyártója hazai képviseletének felmérése szerint a hazai rendszergazdák harmadának még mindig kihívást jelent a spam- és vírusszűrés, de csak negyedük vásárol hálózati eszközt; a többiek ingyenes megoldásokat használnak.

2012. december 19. 18:20

OpenCL GPGPU stressz-teszt és Intel Ivy Bridge támogatás az AIDA64 v2.20-ban

Több fontos bővítménnyel jelentette meg a FinalWire (a régebben Everest kódnéven ismert benchmark program utódjának) az AIDA64 termékcsaládnak 2.20-as verzióját. Az AIDA64 legújabb kiadásában a rendszer stabilitásteszt modul OpenCL GPGPU stressz-teszttel bővült. Az újdonságok közé tartozik az is, hogy az AIDA64 v2.20 optimalizált sebességmérést biztosít az Intel Atom „Cedarview” processzorokhoz, valamint a hamarosan megjelenő Intel Core „Ivy Bridge” APU-khoz. 

2012. január 24. 19:04

Számos újdonságot kínál a népszerű PC-diagnosztika szoftver 2.00-s verziója

A FinalWire bejelentette az AIDA64 2.00-ás verzióját, s ezzel számos újdonságot nyújt mind a népszerű PC diagnosztikai és sebességmérő AIDA64 Extreme Edition változat, mind pedig a vállalati felhasználóknak szánt hálózati menedzsment és rendszerteszt szoftver, az AIDA64 Business Edition termékekben. 

2011. október 26. 05:42

Egy sor új szolgáltatás az AIDA64 ma megjelent frissítésében

A FinalWire kiadta a népszerű rendszerdiagnosztikai termékcsalád, az AIDA64 legújabb -1.85-ös - verzióját. A korábban Everest néven ismert, Windows-on futó PC diagnosztikai és benchmark programba két hónappal ezelőtti frissítésekor épült be a SensorPanel, amely sokrétűen testre szabva grafikusan képes ábrázolni a felhasználó által figyelni kívánt paramétereket; mostanra pedig – egyebek mellett - tovább fejlesztették a Logitech LCD modult, felkészítették a szoftvert az OpenGL 4.2-re illetve az AMD „Trinity“ processzoraira.

Kulcsszavak: AIDA64 rendszergazda
2011. augusztus 19. 09:35

Új hardverfigyelő modul az AIDA64 nyári frissítésében

Alighogy bemutatta az AMD a Llano kódnevű processzorát, máris megjelent a népszerű rendszerdiagnosztikai termékcsalád, az AIDA64 frissítése, amely az új processzor mellett ősszel megjelenő újdonságokat is támogat. A korábban Everest néven ismert, Windows-on futó PC diagnosztikai és benchmark program legújabb - 1.80-as - verziójának legfőbb újdonsága az úgynevezett SensorPanel, amely sokrétűen testre szabva grafikusan képes ábrázolni a felhasználó által figyelni kívánt paramétereket.

2011. június 20. 14:03

Részeges rendszergazda lőtte szét a méregdrága szervert

Az amerikai Salt Lake Cityben bíróság előtt kell felelnie a tetteiért annak a rendszergazdának, aki ittas állapotban rálőtt munkahelyén az egyik nagyon drága szerverre.

Kulcsszavak: rendszergazda
2010. augusztus 27. 20:54

Novell: rendszergazdai tevékenység szoftver felügyelete Unix és Linux platformon

Egy távoli analógia bemutatása érdekében furcsa helyen, a vakokról készült népligeti Láthatatlan Kiállításon július 6-án tartotta meg újabb termékbemutató sajtótájékoztatóját a Novell Magyarország.

2010. július 6. 18:35

Ingyenes rendszergazdaképzés: még lehet jelentkezni

Jelentős az érdeklődés a Microsoft májusában újraindított Informatika Tisztán képzéssorozata iránt, már több mint 1500 szakember vett részt a májusi képzéseken. A meghirdetett tíz időpontból már csak az utolsó négyre lehet jelentkezni. A téma ebben a félévben a csoportmunka és a kommunikáció, elsősorban az Exchange Server 2007 és a Windows SharePoint Services 3.0 segítségével. Az előadásokon a Microsoft rendszermérnökei nulláról építenek fel komplett levelezési és csoportmunkarendszereket, betekintést adva a rendszerek mélységeibe is.

2008. május 29. 14:13

Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak - tananyag a Microsofttól

A Microsoft Magyarország weboldalán letölthető formátumban is elérhetővé vált az Informatika Tisztán tananyag „Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak” című tankönyve. A könyvben 3-3 fejezet foglalkozik a Windows Vista és Windows Server 2003 R2 rendszergazdák számára legérdekesebb képességeivel, és azt is megtudhatjuk, mi van a „motorháztető alatt”.

2008. február 17. 10:20

SZAK-könyvek az üzemeltetőknek

A Microsoft rendezvényeken immár hagyományos szakkönyvárusításon ismét hasznos könyveket szerezhetnek azok, akik készítik a pénztárcájukat. A SZÁMALK angol nyelvű könyvekkel, a SZAK Kiadó pedig részben fordításokkal, részben kiváló tollú magyar szerzőktől származó könyvekkel fog kedveskedni.

2005. május 10. 20:54

A gyenge védelmű FTP-ről rendszeradminisztrátoroknak

Meglehetősen sok, összesen 11 különböző rendszeradminisztrátori fórum információit igyekszik közvetíteni a SysAdminNews hírlevél, ami az iEntry Network hírportál tagja. A legutóbbi szám az ősidők óta hírhedten gyenge védelmeiről ismert FTP-vel foglalkozik.

2004. december 30. 09:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10