szolgáltatásmenedzsment kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: szolgáltatásmenedzsment

Az OTRS Group bemutatja szolgáltatásmenedzsment szoftverének 8-as verzióját

Új, modern és biztonságos. Az OTRS Group, a folyamat- és kommunikációmenedzsment megoldások egyik vezető gyártója kiadta szoftverének új verzióját, az OTRS 8-at. A szolgáltatásmenedzsment megoldás legutóbbi verziója az egyedi felhasználói igényekre fókuszál, a folyamatokat és munkafolyamatokat még hatékonyabbá változtatva a jobb felhasználói élménnyel.

2020. március 31. 14:11

Új ügyfélfelület és funkciók az OTRS 7-ben

A merev struktúrák már a múlté. Ma az OTRS Group, a folyamat- és kommunikációmenedzsment megoldások vezető szolgáltatója, a piacon elérhetővé teszi az OTRS 7-et. 

2018. november 21. 17:59

Megjelent az OTRS 6 első béta kiadása

Az OTRS, a világ vezető nyílt forrású ügyfélszolgálati rendszerének és az ITIL V3-kompatibilis IT szolgáltatásmenedzsment (ITSM) megoldásainak szolgáltatója, ma bejelentette az OTRS 6 kiadását.

2017. november 23. 11:11

Megjelent az OTRS 5s

Az OTRS, a világ vezető nyílt forrású ügyfélszolgálati rendszerének és az ITIL V3-kompatibilis IT szolgáltatásmenedzsment (ITSM) megoldásainak szolgáltatója, november 1-jén bejelentette az OTRS 5s verzióját.

2016. november 2. 10:26

Eredményes Noreg Margarétával

A Noreg Kft. javuló eredményességgel zárta a tavalyi évet: 10 százalékkal tudta növelni adózás utáni eredményeit, elérve ezzel a 28 millió forintos nettó eredményt.

2010. március 23. 17:20

CAworld: további értéknövelt szolgáltatások

A Computer Associates, a Pink Elephant és a PinkRoccade globális szolgáltatási megállapodást kötött, amely szerint mostantól közösen működnek együtt a CA-ügyfelek szolgáltatásmenedzsmentjének üzleti és költségoptimalizálásáért.

2004. június 1. 08:00

Szolgáltatásmenedzsment

A 4. Figyelő – Infopen CIO Fórum egyik kerekasztal-beszélgetésének témája a szolgáltatásmenedzsment volt. A funkcionalitás megvalósítása után a következő kérdés a működtetés s annak a felhasználó és a szolgáltató közötti viszony szempontjából az egyik sarokpontja: a minőség kontrollja. A szolgáltatásmenedzsment a hazai tapasztalatok szerint sem formális, hanem merőben gyakorlati ügy.

2003. július 13. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás