Google Now funkciókkal bővült a Maps mobilváltozata

Czipperer Dia, 2013. december 13. 12:32

A Google Térkép Android és az iOS verzióját is frissítette a vállalat, melynek köszönhetően a felhasználók repülőterekre, hotelekre és éttermekre kereshetnek mobiljukon.

Bár egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el a megújult Google Maps mobilváltozata angol nyelven, ám a keresőóriást ismerve, hamarosan bővítik ezt a kört. Az új funkció segítségével a felhasználók a térképen éttermeket, szállásokat és repülőtereket is kereshetnek, most már mobilon is. Az első hírek még arról szóltak, hogy a frissítés csak iOS-en jelent meg, ám kiderült, hogy Android is elérhető.

 

Ezzel a lépéssel valójában Google Now funkciót emeltek át a navigációs alkalmazásba. Az asztali verzióban már korábban elérhetővé vált ez a lehetőség, ezt ültették át most mobilra is. Ez azért jó, mert így könnyen megtervezhető az út, kalkulálható az idő is, és gyorsabb, egyszerűbb megoldásokat is kereshető, ha például talál valaki egy közelebbi éttermet.

 

Ezt a funkciót csak akkor használhatják a felhasználók, ha be vannak jelentkezve Google-fiókjukba. Viszont ezáltal a legutóbbi keresési előzmények is visszanézhetők.

 

Forrás: Engadget.com