SAP: IT fejlesztés a MARK Zrt-nél

forrás: Prím Online, 2015. július 27. 15:36

Egységes, integrált informatikai üzleti rendszert vezet be a MARK Magyar Reorganizációs és Eszközkezelő Zrt., ebben az SAP Hungary Kft. megoldásszállítóként és tanácsadó partnerként a hazai és nemzetközi legjobb gyakorlatok alkalmazásával segíti a társaságot – jelentették be a felek.

Az SAP banki iparági megoldása lefedi a MARK Zrt. valamennyi működési folyamatát. Az alkalmazás különlegessége a követelés- és ingatlankezelési komponensek teljes körű integrációja, amellyel a tervezetten 300 milliárd forint értékű eszközállományt fogja átláthatóan és eredményesen menedzselni a MARK.

A hagyományos banki rendszerektől eltérően a front-end szerepét egy „ügykezelő” megoldás tölti be, amely az átvett eszközök gazdaságos hasznosításáért felelős portfóliómenedzserek számára egységes felületet biztosít az eszközökhöz kapcsolódó valamennyi információ elérésére és a folyamat elindítására. Az egységes informatikai megoldás emellett támogatni fogja a portfólió- és eszközszintű, valamint a vállalati üzleti tervezést, a back-office adminisztrációs feladatokat, és tartalmaz egy teljes vezetői információs rendszert is. Az integrált eszköztár használatával bármilyen kimutatás azonnal elkészíthető, így a MARK menedzsmentje mindig aktuális, és pontos képpel rendelkezhet tevékenysége minden elemi mozzanatáról. Mindezt az SAP új generációs memóriaalapú technológiája, az SAP HANA támogatja, amely lehetővé teszi az egyszerűsített, és valós idejű adatfeldolgozást a társaság számára.