Önjáró babakocsi

forrás: Prím Online, 2016. február 19. 15:53

A holnap az önmagukat vezető autóké. Sőt: az önmagát vezető - na jó: iPhone illetve iWatch alkalmazásból vezérelhető - babakocsié is. Az IoT business virágzik, s ebbe a kismamák életének megkönnyítése is belatartozik.

A világ első intelligens babakocsijának egyelőre csak a terve van meg, a gyártás beindításához az Indiegogon gyűjti a pénzt a Smartbe cég, s úgy tűnik, hogy bő egy év múlva már nem lehetetlen, hogy az utcán is találkozhatunk olyan kiamamákkal, akik nyugodtan elvégezhetik sétáltatás közben is napi edzésadagjukat, a babakocsi mellettük (előttük) fut majd.

 

 

De nem csak erről van szó. A babakocsi klímatizált lesz, ha kell, megmelegíti az ételt, természetesen összecsukható, és még a babatolvajok ellen is van benne védelem. A legolcsóbb modell várhatóan 400 dollárért vehető majd meg, jó esetben már idén Karácsonyra, a legdrágább sorozatgyártásának beindítását jövő április 17-éig ígérik, ezért 3200 dollárt kell majd fizetni, viszont ez gyakorlatilag egyedül is képes sétáltatni a babakocsi utasát. Ha netán így lenne, akkor sem kell tartanunk attól, hogy szem elöl veszíthetjük gyermekünket, hiszen külső-belső webkamerán követhetjük nyomon azt is, hogy merre jár a kocsi, és azt is, hogy mit csinál a bébi.

 

Addig is, amíg be nem népesítik az okos babakocsik a Margitszigetet és a játszótereket, az alábbi animációs filmen nézzük meg, hogy mit tudnak majd: