Budapesten az APC "mozgó" bemutatóterme

forrás Prim Online, 2003. június 2. 12:34
Hazánkban először, élő bemutató keretében tekinthették meg a sajtó képviselői június 2-án Budapesten az American Power Conversion (APC) egyedi fejlesztésű integrált InfraStruXure architektúráját.
Európai körútjának hazai állomásán az APC a jelenlévők számára látványosan demonstrálta az ISX hármas egységét, azt, hogy hogyan terjeszti ki a tápellátás eddigi moduláris megközelítését a szekrényre, a hűtésre, a felügyeletre és az NCPI (Network Critical Physical Infrastructure) szolgáltatásokra is, ami így biztos alapul szolgál a teljes IT rendszer felépítéséhez.

Az APC 2002-ben vezette be teljesen újszerű PowerStruXure (PSX) architektúráját, amely alapvető változást hozott az NCPI megvalósítása terén. A PSX a korábbi bonyolult táprendszereket moduláris, előre gyártott építőelemekkel váltotta fel, amelyek rugalmas, könnyen használható és szervizelhető csomagokban biztosították az alapvető tápellátási és felügyeleti funkciókat. Az elmúlt év során az informatika, a létesítmények és a telefónia területének szaksajtója világszerte innovatív és rendkívül vonzó új megoldásként értékelte ezt az új megközelítést, amelyet a Fortune 1000 lista mintegy 100 vállalata már bevezetett.

Az APC erre az alapra építkezve most bemutatta a PSX fejlődésének következő szintjét, az InfraStruXure architektúrát, amelynek technológiai újdonsága mellett működési elve a különlegessége, azaz, hogy nem csak a felhasznált alkotóelemektől lesz jó egy megoldás, hanem a részek integrációjától is egyaránt. Ebből az elvből kiindulva az ISX lehetővé teszi, hogy az informatikai vezetők a szabványos elemek széles köréből választva alakítsanak ki egyéni igényekhez igazított megoldásokat, ami hatékonnyá teszi az együttműködést a különböző részek között. Ez a megközelítés egyrészt biztosítja a részek megbízhatóságát, a méretezhetőséget, alkalmas a problémák teljes körű, testre szabható megoldására, valamint arra, hogy az InfraStruXure-t lépésenként bővítsék ki a megfelelő elemekkel.