Az Apple támogatja a 3GPP-t

Kollár Csaba, 2003. június 4. 23:37
[smallimage 1 left]Az Apple bemutatta az új QuickTime 6.3-at, a vállalat első olyan megoldását, amelyik támogatja a 3GPP (harmadik generációs partnerprogram) szabványt, s így a segítségével lehetővé válik, hogy a multimédiás tartalmat vezeték nélküli hálózatokon is le lehessen játszani.
A QuickTime 6 sikerére építve – melyet közel 100 millióan töltöttek le az elmúlt 10 hónapban – a QuickTime 6.3 lehetővé teszi, hogy a felhasználók megosszák a jó minőségű videó-, audió-, és szöveges fájljaikat a harmadik generációs hálózatokkal kompatibilis mobiltelefonok, illetve PDA-k tulajdonosaival.

A QuickTime 6.3 támogatja a 3GPP szabvány minden előírását, így többek között az AAC-t (Advanced Audio Coding), az AMR-t (Adaptive Multi-Rate), valamint az MPEG-4-et, a H.263 videoformátumot, a 3G Text (TX3G) formátumot és a .3gp-t.

Philip Schiller az Apple Worldwide Product Marketing elnökhelyettese úgy nyilatkozott, hogy „A QuickTime támogatja az olyan nyílt szabványokat, mint az MPEG-4 és a 3GPP. Így hozzájárul ahhoz, hogy a vezeték nélküli hálózatokat használók ugyan azokat a lehetőségeket vegyék igénybe a multimédiás tartalmak megtekintésénél, mint ha PC-t használnának."