Emelkedik a TDK megrendelésállománya, javult a gazdálkodása

MTI Sajtóadatbank, 2003. június 5. 09:01
A japán TDK Corp. áprilisban és májusban előrejelzéseit és termelési kapacitását is meghaladó megrendelést kapott merevlemez (HDD)-olvasó fejeire. Nyereség-előrejelzését ennek ellenére sem áll szándékában módosítani.
A TDK, mint a világ legnagyobb mágneses merevlemez-leolvasó fej gyártója a világpiac mintegy harmadát tudhatja magáénak.

A TDK az áprilisban kezdődött folyó pénzügyi évre a csoport nettó nyereségének megduplázódását jelezte előre a merevlemez-leolvasó fejek élénk keresletéből kiindulva. Eszerint 635 milliárd jenes forgalom után 30 milliárd jen nyereséget könyvelhet majd el.

A TDK részvénye az idei üzleti terv május hetedikei nyilvánosságra hozatala óta több mint húsz százalékkal erősödött, szemben a tokiói tőzsde elektronikus gépgyártók árfolyamát követő alindexének kilencszázalékos emelkedésével. Sikeres átszervezési programjának köszönhetően a TDK túltette magát az informatikai ágazat válságán, és gazdálkodása, valamint részvényének árfolyama az elmúlt évi rekordvesztesége óta folyamatosan javuló tendenciát mutat. A cég részvényeinek negyven százaléka külföldi befektetők tulajdonában van.