Vodafone - újabb előrelépés a tömörítés-technológiában

Kollár Csaba, 2003. július 28. 23:50
A Vodafone ismét egy újabb fejlesztéssel rukkolt elő; olyan új tömörítési technológiát mutatott be, amelyikkel az eddiginél hatékonyabban lehet az adatokat tömöríteni, így a letöltési idő csökkenet, vagy ugyanakkora letöltési idő esetén jobb minőségű lehet az audió- illetve videofájl.
A Vodafone a fejlesztésben együttműködött az amerikai Byte Mobile vállalattal, így tudta kifejleszteni az alacsony sebességű GPRS hálózatokon működő új termékét elsősorban az üzleti felhasználók számára.

A Mobile Connect kártya lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Vodafone SIM kártyát a PC Card adapterbe illesszék, s így azt vezetéknélküli modemként használva számítógépükkel a Vodafone GPRS hálózatán keresztül érjék el a különböző szolgáltatásokat, alkalmazásokat.

A kártya ára 749 USD, e mellett 5 USD-t kell fizetni minden letöltött megbájtért, de egy kedvezőbb konstrukcióban "csak" 50 USD-t 80 MB-ért.

A Netimperative szakértője a most bemutatott Vodafone fejlesztést jpeg kép letöltésénél tesztelte, és megállapítása szerint a kép letöltési sebessége (mely a valóságban 40-45 kbps) 150 kbps-nek felelt meg, ami azt jelenti, hogy a mintegy 3-4-szeres tömörítést értek el a fejlesztők.