A Visa új Smart-kártyát jelentett be, csökken a chipkártyák ára

Kiss Ádám Zoltán, 2003. augusztus 4. 22:39
A Visa International bejelentette egy új, csupán 1,98 dollárba kerülő smart-kártya termék bevezetését, és tovább csökkentette egy sor, a Visa Smart Breakthrough Card program keretében kibocsátott kártyatermék árát.
Az árcsökkentések azt jelentik, hogy a Visa smart-kártyáinak ára maximum 40%-kal csökkent a program 2000-ben történt beindulása óta. A Visa tagbankjai több mint 60 millió, világszerte elfogadott Visa smart-kártyát bocsátanak ki, melyek megfelelnek a nemzetközi EMV szabványnak. E 60 millió kártyából 22 millió a Visa Smart Breakthrough Card Program keretében került forgalomba.

Az új –GP-Entry elnevezésű – kártya megfelel a GlobalPlatform specifikációknak, és 8K kapacitású EEPROM memóriát, illetve egy Visa fizetési alkalmazást tartalmaz, amely támogatja a fontosabb hitelesítési technológiákat, pl. a Static Data Authenticationt (SDA) és a Dynamic Data Authenticationt (DDA) (dinamikus/statikus adathitelesítés). Specifikusan azoknak a Visa tagbankoknak tervezték, akik alapszintű funkcióval ellátott GlobalPlatform kártyát kívánnak bevezetni.

Jelenleg a programban kilenc olyan – különböző ROM és EEPROM memóriaméretű – kártyatermék van, amelyek támogatják a DES és PK biztonsági rendszert.