Sulinet Expressz: változik a forgalmazott termékek köre

MTI Sajtóadatbank, 2003. november 28. 20:10
Januárban bizonyos termékek kikerülnek a Sulinet Expressz programból, így nem lehet adókedvezményt igénybe venni digitális kamera, projektor, bizonyos hangfalak, illetve a különböző játékoknál használható botkormányok vásárlása esetén.
Ezek a termékek közvetlenül nem kapcsolódnak az oktatási tevékenységekhez. A programból kikerülő termékek az eddigi forgalmon belül minimális tételt jelentettek, az eladott összérték maximum fél százalékát tették ki - mondta Magyar Bálint.

Közölte: létrejött egy programtanács, amely ezentúl folyamatosan dönt a termékek programba való bekerüléséről, illetve adott esetben kikerülésükről.

A tanácsba az Oktatási Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, illetve a Pénzügyminisztérium delegált tagokat.

Magyar Bálint elmondta: az év végéig mintegy 10-12 milliárdos forgalommal számolnak a Sulinet Expressz programban. A júliusi indulás óta több mint 17 ezer számítógépet értékesítettek és mintegy 30-40 ezer számítógépet "javítottak fel". A program keretében eddig 7 milliárd 250 millió forintért vásároltak termékeket - mondta.

Jelenleg több mint 1800 Sulinet Expressz értékesítőhely működik az országban, a vásárlók 1040 eszköz, 2200 típus és több mint 250-féle számítógép, 70 felé szoftver, monitorok, nyomtatók, kivetítők közül válogathatnak.

A program a pedagógusoknak, a diákoknak és a diákok szüleinek biztosít lehetőséget arra, hogy évi 60 ezer forint adókedvezmény igénybevételével számítógéphez, számítástechnikai eszközökhöz jussanak.