Az LG az amerikai piacot célozta meg

Kollár Csaba, 2004. január 20. 18:43
Az LG bemutatta legújabb termékinnovációit és egyéb eszközeit, amelyekkel az LG globális márkát az USA-ban is szeretné megerősíteni. A 2004 International Consumer Electronics Show elnevezésű rendezvényen az LG Electronics alelnöke S. S. Kim elmondta, hogy az elkövetkező három évben több mint 300 millió USD-t fordítanak arra, hogy az USA-ban még jobban megerősítsék piaci pozíciójukat.

Az LG Electronics USA elnöke Michael Ahn véleménye szerint: "az LG stratégiájában ez az év vízválasztó lesz az amerikai piac tekintetében. Mi az elektronikai termékek piacán meghatározó szereplő vagyunk, számos ország piacán vagyunk előkelő helyen, és ezt a helyünk a jövőben is meg kívánjuk tartani nem csak marketingalapon, hanem a legfejlettebb technika folyamatos bemutatásával is."

Elemzők rámutatnak, hogy az LG magabiztos kijelentései mögött nagyon komoly fejlesztések vannak. A vállalat egyre több erőforrást összpontosít a mobilkommunikációs eszközök fejlesztésére, és ezen belül elsősorban a harmadik generációs mobiltelefonok állnak.