Új ingyenes online zenei szolgáltatást indít a CNET

Milkovits Gábor, 2004. április 26. 22:20
A CNET Networks internetes technológiai vállalat ingyenesen igénybe vehető digitális zenei szolgáltatást indított útjára, Download.com néven. A cég állítása szerint az oldalról a felhasználók több ezer független előadó dalait tölthetik le egy fillér kifizetése nélkül.
A http://music.download.com weboldalon elérhető alkalmazáshoz csak az utóbbi pár hét folyamán kezdték összegyűjteni a zenéket, továbbra is arra bátorítva a zenészeket, hogy töltsék föl dalaikat az oldalra. A szolgáltatás az egy éve a CNET által megvásárolt, ám nemrégiben bezárt MP3.com helyébe lép, több új technológiai és egyéb újítást kínálva az oldalra látogatóknak. A vállalat ez utóbbi internetes weboldalt is újra fogja indítani a közeljövőben, ám ott ezentúl letöltés helyett csak zenével kapcsolatos információkat kínálnak majd. A CNET tervei szerint a Download.com az év végére a legnagyobb ingyenes letölthető zenéket kínáló platformmá növi ki magát.

Eközben a pénzért letölthető digitális zenét kínáló internetes zenei áruházak óriási növekedést produkáltak az utóbbi időben: egyedül az Apple iTunes-ról 50 millió alkalommal töltöttek le zeneszámokat kevesebb, mint egy év alatt.