Microsoft e-mail szoftvert alkalmaz okos telefonjainál a PalmOne

Milkovits Gábor, 2004. október 5. 21:15
A PalmOne bejelentette, hogy megszerezte a Microsofttól az Exchange Server ActiveSync e-mail kezelő protokoll licencjogait. A szoftver lehetővé teszi a vállalati elektronikus levelezés hordozható készülékekre való biztonságos és egyszerű átvitelét.
A hír azért is meglepő, mivel a két cég komoly versenytársa egymásnak a kézi számítógépekhez és okos telefonokhoz gyártott operációs rendszerek terén. Az Exchange alkalmazás segítségével a PalmOne nem kényszerül közvetítő szoftver, illetve szerverek igénybevételére ahhoz, hogy az adatokat az e-mail kezelő szerverek és a hordozható eszközök között továbbíthassa. Ez a korábbiaknál jóval olcsóbbá és biztonságosabbá teheti a megoldást.

A PalmOne jövőben készülő Treo okos telefonjainál szeretné alkalmazni az Exchange szoftvert - a legújabb Treo készülékek a gyártó szerint a PDA kézi számítógépek és az okos telefonok összes hasznos funkciójával rendelkeznek majd. Az új Treo fő versenytársai a Blackberry készülékek lehetnek, amelyek jelenleg a legnépszerűbb e-mail küldésre és fogadásra alkalmas hordozható eszközök. A Microsofttal aláírt megegyezés anyagi vonzatáról egyelőre egyik fél sem nyilatkozott.