A Netsize GPRS szolgáltatása kiküszöböli a nemzetközi barangolási díjat

forrás Prim Online, 2005. február 11. 20:30
A Netsize ma bejelentette, hogy elindítja Smart Access nevű szolgáltatását, amely a cég nemzetközi GPRS hálózatán alapuló gép-gép közötti üzenetkezelő szolgáltatás. A szolgáltatásnak köszönhetően a beépített SIM-kártyával rendelkező gépek kapcsolatba léphetnek a világon bárhol máshol található gépekkel, illetve informatikai rendszerekkel.
A "Smart Access" a világ első olyan gép-gép közötti üzenetkezelő szolgáltatása, amely az adatok küldése során különböző, előre meghatározott nemzetközi GPRS-hálózatok közötti átkapcsolással valósítja meg a legkisebb költség elvén alapuló útválasztást. A szolgáltatás abban is világelső, hogy elsőként képes váltani a különböző hálózati technológiák között (GSM, GPRS és Wi-Fi), ezzel is optimalizálva az adatátvitelt a legjobb lefedettség és a legalacsonyabb költség vonatkozásában.

Gép-gép közötti (M2M) kommunikáción általában a gépek és informatikai rendszerek, más gépek, mobiltelefonok stb. közötti kommunikációt, illetve valós idejű adattovábbítást értik. A vezeték nélküli összeköttetéseket vezérlésre, felügyeleti célokra és forgalomoptimalizálásra használják; az adatátvitel meghatározott időközönként vagy lekérésre történik.

A Smart Access hatalmas előnyt jelent a globális telematikai, telemetriai, logisztikai és informatikai iparnak azáltal, hogy több hálózatot átfogó, olcsó megoldást nyújt a jelentős barangolási díjak kiküszöbölésével, amely az országhatárokat átlépő gépeket és járműveket sújtja. Ma már széles körben építenek be SIM-kártyákat autókba, teherautókba, biztonsági kamerákba, bankok pénzkiadó automatáiba, háztartási gépekbe, számítástechnikai berendezésekbe és más gépekbe, illetve berendezésekbe.

Néhány nagy európai mobilszolgáltatóval való szoros együttműködésének köszönhetően, a Netsize egyedülálló értékű megoldást kínál az európai gép-gép közötti kommunikációt alkalmazó ágazatoknak. A Smart Access szolgáltatás létrehozása során a fő szempont az volt, hogy versenyképes árú csomagot kínáljon az egykapus kapcsolattartás nyújtotta előnyök mellett; a Netsize és az ügyfél informatikai rendszereinek átfogó integrációjának segítségével.

A Smart Access olyan végponttól-végpontig terjedő szolgáltatás, amely magába foglalja nemzetközi szinten használható SIM-kártyák szállítását, konfigurálását, a különböző mobil és vezeték nélküli hálózatokhoz való hozzáférés biztosítását, és csupán egyetlen szolgáltatónak kell fizetni egy, a lehető legalacsonyabb költségen nyújtott globális szolgáltatásért.

A Netsize jelenleg francia, belga és holland mobilszolgáltatókkal kötött GPRS-nagykereskedelmi megállapodásokat. 2005 második negyedévében újabb három országban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Németországban lesz hozzáférhető a szolgáltatás. A Netsize-nak továbbá 15 000 nyilvános Wi-Fi szolgáltatási ponthoz van hozzáférése Európában és az Egyesült Államokban. A kedvező barangolási tarifákat is kínáló Smart Access szolgáltatás további 135 országban érhető el a Netsize nemzetközi SMS-összekapcsolási egyezményeinek köszönhetően.