Nokia-Pannon GSM hálózatfejlesztési és –bővítési szerződés

forrás Prim Online, 2005. március 7. 12:35
A Nokia és a Pannon GSM a Pannon GSM hálózatának fejlesztéséről és bővítéséről írt alá megállapodást, melynek eredményeképpen Budapesten és környékén működni fog az EDGE szolgáltatás. A megállapodás részeként a Nokia szállítja az országos szolgáltatáshoz szükséges WCDMA 3G áramkörkapcsolt kapcsolástechnikai hálózatot is. A Nokia kulcsrakész hálózattelepítést biztosít egy sor egyéb szolgáltatás mellett.
A már létező szerződés bővítéseként a Nokia a hálózati berendezések teljes skáláját szállítja annak érdekében, hogy a Pannon GSM hálózata képes legyen EDGE szolgáltatásra Budapesten és a 3G-hez hasonló, valamint jobb minőségű 2G szolgáltatásokat nyújtson a magyar fővárosban élő előfizetők számára. A szállítások már megkezdődtek, az EDGE alapú szélessávú vezetéknélküli szolgáltatások a közelmúltban indultak meg Magyarországon.

A Nokia az EDGE és a 3G kapcsolástechnikai hálózati rendszerek mellett a szállítási és karbantartási szolgáltatások egész sorát biztosítja, többek között kulcsrakész hálózattelepítést, hálózati működés ellenőrzést és ügyfélszolgáltatást is nyújt, hogy a Pannon GSM maximalizálhassa működési hatékonyságát. A szolgáltatást a Nokia NetAct révén biztosítják, amely az egyetlen, minden szolgáltatást tartalmazó, több szállító termékét és több technológiát támogató, egyetlen platformon futó rendszer.