Kecskeméten teszteli telefonszolgáltatását a FiberNet

forrás Prim Online, 2005. július 8. 10:03
A FiberNet Kommunikációs Rt. hamarosan megkezdi a VoIP technológián alapuló telefonszolgáltatásának tesztelését a kecskeméti kábelhálózatán. A Bács-Kiskun megyei megyeszékhelyen kétszáz Fibernet Internet-előfizető egy hónapon át ingyenes próbálhatja ki a kábeltelevíziós társaság legújabb szolgáltatását.
A FiberNet Rt. a napokban elektronikus levelet küld a kecskeméti internet-előfizetőinek, amelyben az szolgáltatás iránt érdeklődő ügyfelektől egy kérdőív kitöltését kéri. A kiválasztott ügyfelek a teszt időszaka alatt mintegy 900 perc csúcsidőn kívüli helyi beszélgetést kezdeményezhetnek, ezenkívül korlátlanul és ingyenesen beszélgethetnek a FiberNet hálózatán belül. A telefonszolgáltatás az internetezésre is alkalmas kábelmodemre kötött - a cég által biztosított - hagyományos telefonkészülékkel vehető igénybe.

A hangszolgáltatás a szélessávú kábelmodemes internetszolgáltatáshoz hasonlóan a visszirányúsított, internetezésre alkalmas infokommunikációs hálózaton keresztül jut el az előfizetőkhöz. A FiberNet az új szolgáltatást a hagyományos telefonszolgáltatásnál kedvezőbb, kapcsolási díj nélküli tarifákkal kívánja elindítani. A társaság elképzelései szerint számos kényelmi szolgáltatást (mint például hangposta vagy hívástartás) is biztosítanak majd a leendő előfizetőknek.

A vállalat a telefonszolgáltatás kereskedelmi bevezetését jövő tavasszal tervezi, ezzel a magyar távközlési piac egyik meghatározó szereplőjeként a FiberNet Kommunikációs Rt. is a kábeltelevízió-, internet- és telefonszolgáltatást nyújtó úgynevezett triple-play szolgáltatók sorába lép.

A FiberNet Rt. jelenleg mintegy száz településen nyújt minőségi kábeltelevízió szolgáltatást, ezenkívül szélessávú internetelérést is biztosít ügyfeleinek. A társaság idei fejlesztéseinek köszönhetően az év végére összesen már több mint 50 településen lesz jelen internetszolgáltatásával. A telefonszolgáltatást az összes olyan településen meg kívánja kezdeni a vállalat, ahol internetszolgáltatással is jelen van. A FiberNet 2005-ben mintegy 3,5 milliárd forintot fordít hálózatfejlesztésekre. A tavalyi tulajdonosváltása óta a vállalat kábeltelevízió-előfizetőinek száma mintegy 20 százalékkal emelkedett. Az elmúlt évben az internet-előfizetők száma háromszorosára nőtt. A cég jelenleg több mint 160 ezer kábeltelevízió előfizetővel rendelkezik, az internet-előfizetők száma mintegy 15 ezer.