Már használja régi-új nevét a Palm-ra visszakeresztelt PalmOne

Milkovits Gábor, 2005. július 15. 11:41
A PalmOne, amely május végén döntött arról, hogy ismét Palm néven folytatja tevékenységét, bemutatta új logóját, és mostantól részvényeit is „PALM” elnevezés alatt lehet jegyezni a Nasdaq-on az eddigi „PLMO” helyett.
A hordozható PDA készülékeket gyártó PalmOne májusban jelentette be, hogy 30 millió dollárért kivásárolta a PalmSource 55%-os többségi részesedését a Palm márkanevet birtokló Palm Trademark Holding-ból, és ezzel megszerezte a jogot a név használatára. Az eredeti Palm cég 2003-ban vált ketté a készülékgyártó PalmOne-ra, illetve a szoftverfejlesztési profilú PalmSource-ra. Az akkori döntés, illetve megállapodás értemében - a májusi kivásárlásig - a két vállalat közösen rendelkezett a Palm márkanév felett.

A megújult Palm logó kerek formájával nagyban emlékeztet a régire: a cég állítása szerint a megváltoztatott betűtípus a digitális tartalomra utal, a sötétkék helyett narancssárga háttérszín pedig energiát és dinamizmust sugároz. A Palm(One) egyébként nemrégiben elköltöztette székhelyét is, ám Ed Colligan vezérigazgató szerint elkötelezettségük a hordozható számítógépes megoldások és az iparági mércét jelentő minőségi termékek gyártása iránt változatlan.