Silihost: 8 processzoros szuperszámítógép a hazai tárhelypiacon

forrás Prim Online, 2005. július 18. 09:56
A Silihost Kft. integrált internetszolgáltatásaival és Silicon Graphics műszaki háttérével lépett be a hazai internetes piacra olyan célkitűzéssel, hogy a high-end számítástechnika előnyeit tegye elérhetővé a magán- és az üzleti szegmens számára.
A 8 processzoros szuperszámítógép

A cég a számítástechnika elitjébe tartozó, szuperszámítógépeiről ismert Silicon Graphics (SGI) márkát választotta és a 8 processzoros Origin 2000-res szervert. A hiba izolációs, ccNUMA technológiára épülő modell a hagyományos szerverektől teljesen eltérő, buszmentes architechtúrája végett a sok egyidejű számítási művelet elvégzését igénylő webhoszting esetében rendkívül gyors fájlkiszolgálásra képes. A UNIX alapú 64 bites szerverben 8 darab MIPS processzor, 4 Gb memória, processzoronként 4 Mb másodlagos és egy úgyszintén 4 Mb-os, közös használatú gyorsítótár található. Az adattárolást az Origin Vault tárolókban lévő, tükrözött SCSI diszkek látják el. A merevlemezek 3 db. SCSI-interfészre vannak csatlakoztatva. A rendszer 512 processzorig és modulonként 8,6 Tb tárolókapacitásig bővíthető egyetlen operációs rendszer felügyelete mellett. Az Origin 2000-res szerver biztonságára egy 2 processzoros Compaq munkaállomás vigyáz.

Garantált 100 Mbit-es hazai és nemzetközi hálózati sebesség

Az Origin 2000-res szerver hálózati csatlakozásáról az ISO 9001-es minőségtanúsítvánnyal rendelkező GTS-Datanet gondoskodik légkondicionált szervertermében. A saját, 40 Gbps sebességű nemzetközi optikai gerinchálózattal rendelkező Datanet a szerver számára 100 Mbit/másodperc dedikált csatlakozási sebességet biztosít a budapesti adatcserélő központhoz (BIX), a nemzeti akadémiai hálózathoz (NIIF), illetve egymástól független, redundáns optikai vonalon a bécsi és a frankfurti nemzetközi adatcserélő központokhoz. A Silihost a GTS-Datanet világszínvonalú nemzetközi IP-gerinchálózata és a Silicon Graphics műszaki háttere végett Közép-Európa egyik legjobb ár/minőség tényezőkkel rendelkező webhoszting-szolgáltatását nyújtja.

Integrált szolgáltatások

A GTS-Datanet-Silihost együttműködés eredményeképp a cég integrálta a Datanet szélessávú internetszolgáltatásait (ADSL, bérelt vonal, VarioFlex) és a DataPhone Pulzus telefonszolgáltatását kínálatába annak érdekében, hogy kedvezményes és díjmentes szolgáltatásokat tudjon elérhetővé tenni magánszemélyek és cégek számára. Az online tartalomfejlesztést célul kitűző cég kedvező feltételekkel biztosít ügyfelei számára előre telepített, kulcsrakész portálrendszert (CMS-t). A Silihost külön díjcsomagot dolgozott ki a nonprofit szervezetek számára.

CivilWeb program: pályázati lehetőség

A Silihost társadalmi szerepvállalásai közül kiemelendő a közhasznú tevékenységet folytató magánszemélyek, civil szervezetek és a hátrányos helyzetű önkormányzatok támogatása. A CivilWeb névre hallgató pályázati program internetes megjelenési lehetőséget biztosít a nehéz anyagi helyzetben lévő, ám fontos társadalmi szerepet betöltő magánszemélyek és civil szervezek számára.