P2P technológával értékesít filmeket a Warner Bros

Milkovits Gábor, 2006. január 31. 22:05
A Warner Bros filmstúdió szokatlan módon a P2P fájlmegosztó technológiát is felhasználva fog mozifilmeket értékesíteni Németországban, Ausztriában és Svájcban.
A lépéssel a stúdió éppen azt a technológiát igyekszik a maga javára felhasználni, amely ezidáig nagyban elősegítette a nem jogtiszta produkciók illegális internetes forgalmát. Kevin Tsujihara, a Warner Bros Home Entertainment Group elnöke a bejelentéssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy az online kalózkodás elleni harc leghatékonyabb eszközei a könnyen elérhető és használható legális alternatívák, így a P2P mindenképpen ideális megoldásnak tűnik. Az In2Movies elnevezésű szolgáltatás keretében a regisztrált felhasználók a központi szerverekről, illetve a P2P hálózatba tartozó otthoni gépekről egyaránt legálisan letölthetik majd a Warner filmjeit. Az illetékesek elmondása szerint a rendszerbe központilag beépített elemek gondoskodnak róla, hogy a hálózaton ne terjedhessenek illegális, nem jogtiszta tartalmak.

Tsujihara elmondta még, hogy a német nyelvű piacokat követően hónapokon belül máshol is elérhető lesz az In2Movies. Hozzátette, hogy csak Németországban 11,9 millió példányban töltöttek le illegálisan filmeket 2005 első felében. Az árakkal kapcsolatban egyelőre nem közöltek információt.