Oscar-gyanús film az interneten

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 20. 19:09
Egy 25 éves kaliforniai férfira, akit a Walk the Line (A nyughatatlan) című film illegális kópiájának az interneten való terjesztésével vádolnak akár egyéves börtönbüntetést és százezer dollár pénzbírságot is kiróhat a felette ítélkező bíróság - adta hírül több amerikai magazin.
A hatóságok múlt héten vették őrizetbe Luis Ochoa-t, akit azzal vádolnak, hogy megszerezte az Oscar -döntéshozók számára sokszorosított film egyik screener-verzióját, és elérhetővé tette azt az interneten. A rendőrség információi szerint az Oscar díj kiosztása előtt, az ítélkező testületnek küldött egyik másolatot kaparintotta meg a gyanúsított, mielőtt a küldemény célba érhetett volna.

Megszerezvén a filmet, Ochoa bejelentette egy cset-szobában, hogy elérhetővé teszi azt az interneten, mire a társalgó némely résztvevői értesítették az MPAA-t. Az amerikai filmszövetség munkatársai ezek után csapdát állítottak a filmrablónak, és a kellő bizonyítékok megszerzése után feljelentették Ochoát, akit akár egy év szabadságvesztésre és százezer dollár kifizetésére is ítélhet a bíróság.