Az Acer bekeményít

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 22. 19:31
A tajváni Acer konszern nagyratörő terveket dédelget, pontosabban 2007 végére a világ harmadik számú számítógépgyártójává akarnak válni.
Gianfranco Lanci, a vállalat elnöke a Manager magazinnak adott interjújában kifejtette, hogy cégük hadat üzen a piacvezető Dell-nek az amerikai piacon, és a világ más országaiban is jelentős növekedéssel számolnak az elkövetkezendő két évben. Az Egyesült Államokban értékesített PC-knek csupán a 3%-a származik az Acer házából, amely évi egymilliárd dolláros forgalmat jelent, és ezt az értéket akarja Gianfranco felfelé korrigálni, azaz nem kevesebb mint duplájára szeretnék növelni a tengerentúli eladásokból származó bevételt.

Az amerikai piacon kívül azonban nagy reményeket fűz a vállalat Kelet-Európához is, legfőképpen Magyarországhoz és Lengyelországhoz. Az idén 15-16 millió számítógép eladásával számol a konszern, jövőre pedig 25 millió darabot szeretnének értékesíteni. Összehasonlításként érdemes tudni, hogy a 2005-ös esztendőben "csupán" 9-10 millió Acer-PC talált gazdára.