Még 10 napig készíthető elektronikus adóbevallás az eMagyarország pontokon

forrás Prim Online, 2006. május 10. 11:45
Még 10 napig, azaz május 20-ig lehet igénybe venni az eMagyarország pontok szolgáltatását az elektronikus adóbevallás elkészítéséhez. A 2006. április 3-a óta működő szolgáltatás célja, hogy a programban részt vevő eMagyarország pontokon az önadózók elektronikusan elkészíthessék adóbevallásukat, amihez technikai segítséget is igénybe vehetnek.
Aki szeretné egyszerűbb módon kitölteni az adóbevalláshoz szükséges bonyolult űrlapokat, annak az elektronikus adóbevallás jelenti a legkényelmesebb megoldást. Az elektronikus adóbevallás akkor nyújthat mindenki számára reális alternatívát, ha az a közösségi internet-hozzáférési pontokon is biztosított.

Ennek érdekében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium megállapodást kötött a Magyar Teleház Szövetséggel, a Magyar Agrárkamarával, a Magyarországi Evangélikus Egyházzal és a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht.-val, hogy az általuk működtetett eMaqyarország pontokon megteremtsék a lehetőséget az elektronikus adóbevallás elkészítésére, illetve technikai segítséget biztosítsanak az önadózóknak.

A megállapodások eredményeként az ország 371 településén, több mint 400 eMagyarország ponton működik az önadózókat segítő szolgáltatás. A kezdeményezésben részt vállaló eMagyarország pontok listáját a www.emagyarorszag.hu oldalon találják meg az érdeklődők.