Rockzene és képregény a szerzői jogokért

forrás Prim Online, 2006. szeptember 6. 14:34
Max, Sztív, Edy és Papa G, azaz a Tundrastorm zenekar karrierjén keresztül ismerteti meg az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) és a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért a középiskolás korosztályt a szerzői jog fontosságával. Magyarország első interaktív képregényét az Eduweb Multimédia Rt. készítette, és a mai naptól letölthető a Sulinet honlapjáról.
„Másik oldal” címmel multimédiás interaktív képregény indul a Sulineten középiskolásoknak. A képregényben egy amatőr rockzenekar, a Tundrastorm életét követhetjük nyomon az első iskolai koncerttől egészen saját lemezük megjelenéséig. A történet megismerése közben szinte észrevétlenül elsajátíthatjuk a szerzői jog legfontosabb kérdéseit, így arra is választ kaphatunk, hogy milyen eszközökkel szolgálja a szerzői jog az alkotások születését, a szerzők elismerését, a zenék, filmek, versek közönséghez való eljutását.

A Tundrastorm története nemcsak a látvány és a sztori miatt élvezhető, a képregény több zenei és koncert-videó betétet is tartalmaz, melyeket külön is meg lehet tekinteni. A zenét egy budapesti amatőr rockzenekar, a Gloaming készítette, akikről a képregényben szereplő Tundrastormot és a karaktereket mintázták. A képregény magyar nyelvű betétdala kifejezetten a tananyag apropójából íródott, és az elkészült videoklip premierje tulajdonképpen a tananyag megjelenéséhez köthető.

A „Másik oldal” című interaktív képregény az ASVA és a ProArt megrendelésére jött létre, a Sulinet kiemelt támogatóként vett részt a projektben. A képregényt az Eduweb Multimédia Rt. készítette az Art-7 Művészeti Stúdió közreműködésével. 

A képregény szeptember 6-ától a következő linken érhető el: http://szerzoijog.sulinet.hu