Az Alerant Közép-Európa cégeinek élvonalában

forrás Prim Online, 2006. október 26. 13:36
A Deloitte közzétette ez évi Technology Fast 50 felmérésének eredményeit. A felmérésben idén első ízben részt vevő Alerant Informatikai Zrt. első helyen végzett a „Rising Star” kategóriában.
A Deloitte közép-európai Fast 50 programja a legdinamikusabban fejlődő technológiai vállalatokat kutatja fel a régióban. A felmérésben 16 közép-európai ország vállalkozásait vizsgálják. „A „Rising Star" kategóriában olyan vállalatokat jelölnek, amelyek növekedése ígéretes, kiemelkedő sikereket értek el, azonban még csak 3 - 5 éve vannak jelen a piacon, így még nem nevezhetnek a Fast 50 versenyre.

Az idei év Rising Star cége a 2187%-os árbevétel-növekedést felmutató magyar Alerant Informatikai Zrt. lett. A cég 2003-ban alakult a nagyvállalati informatikában évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársak részvételével. Árbevétele 2005-ben, az előző évhez képest megduplázódott, meghaladta az 1 milliárd forintot. A cég tevékenységének középpontjában Java (J2EE) alapú integrációs, portál és egyedi alkalmazásfejlesztési projektek kivitelezése és támogatása áll. Megoldásaiban elsősorban a BEA Systems  infrastruktúra eszközeire épít, annak hazai disztribútora, hivatalos magyarországi technológiai- és oktatóközpontja. Munkáiban egyre nagyobb súllyal szerepelnek a szolgáltatásorientált technológiára (SOA) épülő infrastruktúra megoldások. Kiemelkedő támogatási tevékenysége is, a HP Regional Resource Partnereként ajánlja az Alerant szolgáltatásait a régióban partnerei számára.

Az Alerant ügyfelei nagyvállalatok, főleg távközlési cégek és pénzintézetek, így a Magyar Telekom, Erste Bank, Budapest Bank, CIB Bank, de megtalálhatóak közöttük iparvállalatok, mint a Mol Nyrt. vagy AstraZeneca, valamint államigazgatási intézmények is.

A cég ebben az évben is jó eredményt, 40-50 százalékos növekedést prognosztizál.