Intelligens távlekapcsolók a Cycladestől

forrás Prim Online, 2006. december 18. 11:19
A Cyclades Power Management (PM) eszközei az intelligens távlekapcsoló család elemei, melyekkel távolról vezérelhetjük szervereinek és hálózati berendezéseinek tápellátását.
Amennyiben a PM eszközöket Cyclades ACS console szerverekkel, a DSR sorozat KVM switch-eivel vagy Avocent DSView3 menedzsment szoftverrel integrálva használjuk, a tápok lekapcsolását, a szerverek újraindítását akár egyetlen böngésző segítségével a világ bármely pontjáról megvalósíthatjuk. Ezzel a technológiával nem csak egy szimpla IP alapú távlekapcsolást kínál a Cyclades, hanem egy olyan megoldást, ahol a szerverek üzemeltetése egyszerűbbé válik, a problémák elhárításának idejét minimálisra csökkentve, javítva ezzel a rendelkezésre állás mértékét.

Minden Cyclades PM modell két RS-232 porttal rendelkezik, amely lehetőséget ad a távlekapcsolók láncolására, egészen 128 portig. Cyclades ACS console szerverrel együtt egyetlen IP kapcsolaton keresztül érhetjük el a láncba fűzött távlekapcsolóra kötött szerverek tápjait. Az elérés történhet HTTP, HTTPS, telnet, SSHv2 és SNMP kapcsolaton keresztül, illetve integrálható LDAP, Kerberos vagy Radius authentikációs rendszerekkel.

A Cyclades PM eszközök két típusa érhető el, a NEMA és az IEC. Az eszközök 10A, 15A, 16A, 20A, 30A és 32A változatban kínálja a gyártó, hogy minden felhasználó megtalálja szerverei számára a legmegfelelőbbet.

Kiemelkedő tulajdonságok: