SAP: Kagermann marad a vezérigazgató

forrás Prim Online, 2007. február 16. 11:33
Az SAP 2009. május 31-ig meghosszabbította Henning Kagermann vezérigazgatói kinevezését. A cég 2009-ben abban a hónapban tartja majd részvényeseinek rendes éves közgyűlését. Kagermann elfogadta a megbízatást.
„A felügyelőbizottság ismét kifejezésre juttatta Henning Kagermannba vetett bizalmát, egyben elismerte az SAP vezetésében elért rendkívüli eredményeit. Irányítása alatt az SAP sikeresen valósította meg a szerves növekedés stratégiáját” – mondta el Hasso Plattner, az SAP felügyelőbizottságának elnöke. „Henning Kagermann segítségével az SAP megerősítette vezető szerepét az üzleti szoftverek világpiacán, valamint áttörő fejlődést ért el a szoftveriparban is. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy továbbra is a már megkezdett sikeres pályán maradjunk” – tette hozzá.

Henning Kagermann az SAP-nál 1982-ben kezdte karrierjét, 1991 óta az igazgatóság tagja. 1998 és 2003 között Hasso Plattnerrel töltötte be a társ-vezérigazgatói posztot, 2003-tól pedig vezérigazgatói pozícióban irányítja a vállalatot.