A Telekom Srbija tett egyedül ajánlatot a harmadik montenegrói mobilszolgáltatói licencre

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 19. 08:51
A Telekom Srbija vezetésével alakult konzorcium tett egyedül ajánlatot a harmadik montenegrói mobilszolgáltatói licencre. Szerb médiajelentések szerint a csoport 16 millió eurót ajánlott fel a licencért, valamint további beruházásokra tett ígéretet 90 millió eurós nagyságrendben. A minimális ajánlati összeget 6 millió euróban szabta meg a privatizációs ügynökség.
Telekom Srbija konzorcium tagja az a holland Ogalar B.V. vállalat is, amely az értesülések szerint szoros kapcsolatokat ápol Miroslav Miskovic szerb vállalkozóval, a legnagyobb szerbiai áruház lánc, a Delta tulajdonosával.

A 650 ezres lakosságú Montenegróban két mobilszolgáltató működik, a ProMonte Telenor-leányvállalat, valamint a Monet, a Magyar Telekom érdekeltsége.

A viszonylag alacsony lakosságszám és magas mobiltelefon-penetráció jócskán csorbította a harmadik szolgáltatói licenc vonzerejét. Az eredetileg szintén érdeklődő Mobilkom Austria végül elállt ajánlattételi szándékától. A licenc iránt érdeklődött még a korábbi miniszterelnök Milo Djukanovic testvére Aco Djukanovic cége, a MonteNova, valamint a luxemburgi Komsel is.