Feltörték az Apple TV-t

Kiss Ádám Zoltán, 2007. március 26. 20:08
Pontosan azon a napon, amikor megjelent az Apple új készüléke a piacon, felkerültek a gép által használt szoftver részletei az internetre.
A távirányítós készülék célja, hogy új minőségi szinten biztosítsa az IP alapú élménytévézést a felhasználóknak. Ezt a feladatot az Apple egy egyszerűsített Mac alapú hardverrel és szoftverrel oldotta meg. Talán ennek köszönhető, hogy a különböző részletek máris felkerültek az internetre.

Többek között letölthetővé vált a készülék beköszönő mozija, képernyővédője, valamint az érdeklődők számára a teljes Apple TV OS, mely vélhetően futtatható hagyományos Mac gépeken is, tehát az Apple TV élményét biztosíthatja anélkül, hogy meg kellene vásárolni a hardvert.

A hardver veszélyesen sokoldalú, jellemző, hogy egy Mac Miniből Apple TV-t varázsolhatunk, míg az Apple TV webszerverként is funkcionálhat. Kétszeresen is kellemetlen tehát a hír a gyártónak, egyrészt vélhetően hardverértékesítéstől esik el a Mac gépek tulajdonosainak körében, aki a vásárlói törzsbázisnak számítanak, másrészt vitathatatlanul a hackerek figyelmének középpontjába került a vállalat, ami az Apple többi termékének híresen magas biztonsági szintjét is veszélyeztetheti a jövőben.