Casio-DoCoMo vegyes vállalat vezeték nélküli elektronikus fizetésre

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 4. 19:21

A Casio és a legnagyobb japán mobilszolgáltató külön vegyes vállalatot hozott létre az vezeték nélküli eszközökkel történő elektronikus fizetések megkönnyítésére.

A két vállalat közleménye szerint a Casio a DoCoMo hatalmas előfizetői tábora számára teszi elérhetőbbé az elektronikus fizetés, méghozzá napi szinten. A cél nem az, hogy néhány alkalommal ne hitelkártyával, készpénzzel, hanem telefonnal fizessünk, hanem hogy ez napi szinten történjen.

A két cég azt szeretné, ha a szendvicsekért és a koncertjegyekért is ilyen módon fizetnének az előfizetők. A cégek meglehetősen rövid időt szabtak a megvalósításhoz, a ködös távoli jövőbe vesző fejlesztgetések helyett már július 9-én létrejön az új vállalat, és már szeptember elsején megkezdi tényleges működését. Addig fel kell állítani az új fizetési rendszert, és le kell folytatni az összes tesztüzemet, mivel az ősz eleje rögtön éles üzemmel indul, ami a pénzügyi szolgáltatásoknál mindig nagyobb rizikót jelent, ráadásul a kereskedői oldalt is meg kell győzni az együttműködés fontosságáról és a befektetések várható megtérüléséről. A Casio része 6,13 millió dollárt tesz ki, ami az új cég 60 százaléka, a DoCoMo a fennmaradó 40 százalékot birtokolja majd.