Többzónás érintésérzékelős egeret védetett le az Apple

Kiss Ádám Zoltán, 2007. július 5. 22:06

Az izgalmas elképzelés szinte egy egérbe épített billentyűzetnek felel meg, hivatalos neve „optikai érzékelő felülettel ellátott egér”, ahol az optikai érzékelő ez esetben nem az eszköz alján, hanem tetején helyezkedik el.

Az Apple nem túl bőbeszédű fejlesztéseivel kapcsolatban, és a vállalat vezetője, Steve Jobs is vonzódik a meglepő, bombasztikus bejelentésekhez, így a leginkább az amerikai szabadalmi hivatalhoz beadott és nyilvánosan elérhető szabadalmi kérelmeken keresztül ismerhetők meg a cég távlati tervei. A most beadott anyag egy teljes felső felületén érzékelőzónákkal ellátott mutatóeszközt tartalmaz, mely csak alakjában és külsejében emlékeztet a hagyományos egerekre. A zónák vélhetően taníthatóak, személyre szabhatók, így egy meglehetősen sokoldalú terméket kapunk.

Ez az eszköz éppen a sok funkció miatt szinte már nem is egér, hanem egy mozgatható minibillentyűzet, mely összetettsége mellett ellátja alapvető mutatóeszköz feladatát is. Az iPhone után úgy tűnik, az Apple az érintőképernyőkből okulva teljesen az érintőtechnológiára áll át. Ezek után nem lenne meglepő még egy sor érintőtechnológiás eszköz, kiegészítő szabadalmának megjelenése a közeljövőben.