Megújult Brother tintasugaras multifunkciós nyomtatókínálat

Kovács Attila, 2008. február 19. 15:33

Sajtótájékoztatón ismertette megújított nyomtatóválasztékát a japán Brother cég magyarországi leányvállalata nevében Horváth Péter értékesítési és marketingvezető, illetve Fonyó Lilla, a cég értékesítás-támogatási felelőse. Az idén százéves, Európában 50 éve jelen lévő Brother magyarországi eladásaival 2007-ben a multifunkciós készülékek terén 10, a tintasugaras nyomtatók piacán 18 százalékos részesedést ért el. Mind a tintasugaras, mind a lézer termékkategóriában új a nyomtatóválaszték. Az új Brother termékek minden kategóriája egy „Anniversary” változatot (plusz ajándékszoftver és kellékek) is kapott a kerek évforduló alkalmából.

A Brother idén februártól elérhető BH7e tintasugaras, multifunkciós nyomtatócsalád "3-az-1-ben" alcsaládja öt tagból áll (DCP-135C, -150C, -350C, -560C, 770LW). A "4-az-1-ben" technológia egyik új képviselője a 235C modell. A BH7e család LCD kijelzős tagjainál beépített program ad segítséget a számítógép nélküli képszerkesztéshez. Magán a nyomtatón korrigálhatjuk a vörösszem-effektust, részletet nagyíthatunk, nyomtathatunk fekete-fehér vagy szépia képet stb. A család DCP-770CW jelű tagja ezen felül megnövelt, 3,3 hüvelykes kijelzővel, wlan csatolóval is rendelkezik. Ez egyben az első vezeték nélküli, tintasugaras hálózati nyomtató, melyet a Brother Magyarországon is forgalmaz. A készülékekhez a cég ajándék fotószerkesztő szoftvert biztosít, és automatikus elérhetőséget az internetes Brother Creative Centerhez. Itt a felhasználók számára technológiai segítség érhető el a minél tökéletesebb fotónyomtatáshoz, valamint kész fotókeretek, naptárak, fotóalbumok is letölthetők.

Szintén újdonság az Innobella kellékrendszer, amely úgy teszi gazdaságossá a fotónyomtatást, hogy minőségromlás nélkül csökkenti az egyes képpontokhoz szükséges tinta mennyiségét. Az új nyomtatócsaládhoz új tintacsomagokat is ajánlanak, amelyekkel a nyomtatási költség akár 20 százalékkal csökkenthető. Minden típushoz jár a szoftveres nyomtatástámogatás, melynek felületén figyelemmel kísérhető a nyomtató állapota, tintaszint és más fontos adatok. Megújult OCR (optikai karakterfelismerő) szoftver került a gépekbe, mely tökéletesen kezeli a magyar ékezetes betűket is. Az eszközcsalád további közös jellemzője, hogy a készülék frontján található USB-csatlakozón keresztül nem csak közvetlenül, számítógép nélkül nyomtathatunk képeket, de pendrive-unkra szkennelhetünk is. A képeket a hálózati nyomtatók nem csak helyi adattárolókra tudják menteni, de akár egy előre meghatározott internetes szerverre is. A BH7e termékcsalád a műveletek során JPG, TIFF és PDF formátumokat támogat.

A Prím kérdéseire kapott válasz alapján: