Samsung mobil külső érintőkijelzővel

Genda Csongor Zoltán, 2008. március 5. 12:37

A Samsung a CeBIT-en bemutatta legújabb felső kategóriás telefonját, melyet felszereltek egy külső érintőképernyővel, melynek segítségével könnyebben el lehet érni bizonyos funkciókat.

Az SGH-G400 szétnyitható kialakítású mobil 2.2"-es belső kijelzője 262 ezer szín megjelenítésére képes 240x320 pixel mellett. Ugyanezen paraméterekkel rendelkezik a külső display is, ez annyival tud többet, hogy reagál az érintésekre. A felhasználók megérintvén a másodlagos kijelzőt navigálhatnak a menüben, előhívhatnak olyan alkalmazásokat, mint az MP3-lejátszó vagy akár a kamerát is aktiválhatják. A MicroSD kártyával bővíthető telefon ismeri az MP3, WMA, e-AAC+, midi, imelody, wav és MMF formátumokat, továbbá egy FM-rádió is gazdagítja annak felszereltségét. A készülékben egy 5 megapixeles 4x-es digitális zoommal, képstabilizátorral, arcfelismerővel, kontrasztoptimalizálóval és autofókusszal rendelkező kamera található. A HSDPA- és EDGE-képes mobil támogatja a vezeték nélküli sztereó hangtovábbítást lehetővé tévő A2DP Bluetooth szabványt is.
A 103x52x15 mm-es paraméterekkel rendelkező SGH-G400 májusban jelenik meg az európai üzletek polcain egyelőre még ismeretlen áron.