Érintőkijelzős karóramobil a CeBIT-en

Genda Csongor Zoltán, 2008. március 7. 19:26

A General Mobile a CeBIT információtechnológiai kiállításon bemutatott egy érintőkijelzővel felszerelt mobilfunkciós karórát, melyhez ráadásul egy Bluetooth headset is tartozik.

A G500 jelzésű készüléket ellátta a gyártó egy másfél hüvelyk átmérőjű OLED Touchscreennel, a kijelző felbontására vonatkozó adatokat viszont nem közöltek az illetékesek. A telefon belső memóriája 128 MByte, ez azonban nem bővíthető külső memóriakártyával. A mobil alkalmas mind az SMS-ek, mind pedig az MMS-ek küldésére és fogadására. A könnyebb kezelhetőség érdekében a gyártó mellékel a termékhez egy vezeték nélküli headsetet, amely Bluetooth porton kapcsolódik a készülékre. A beépített zene- és videólejátszó ismeri az MP3, MPEG4 és 3GP formátumokat. A kompakt méretekkel rendelkező (58x44x16 mm) karóramobil tömege fémszíjjal együtt 142 gramm, ami egyrészt előnyös abból a szempontból, hogy nem zavaró annak viselése, másrészt viszont az apró méret negatív hatással van az akkumulátor teljesítményére. A gyári adatlap szerint a készülék egyetlen feltöltéssel három napi készenléti állapotra illetve két óra üzemidőre képes.

A General Mobile szeptemberben dobja piacra a GM500-ast, melyért 600 eurót (160 000 Ft) kell majd fizetniük a vásárlóknak.