Felvásárolta az IVY Kft.-t a Sense/Net

forrás Prim Online, 2008. június 19. 16:04

A Sense/Net Portal Engine vállalati tartalommenedzsment (ECMS) és Vállalati Portál (EPS) szoftverről ismertté vált cég felvásárolta az IVY Kft-t, amely nagyvállalati és SOHO (small office – home office) portálmegoldásokat fejlesztő cégként volt jelen a magyar piacon. A tranzakció értéke közel 150 millió forint, a 100 százalékos felvásárlás után az IVY Kft. beolvasztásra kerül, a cég pedig továbbra is Sense/Net néven fut majd.

A felvásárolt cég többek között SOA, E-commerce, LAMP és Microsoft Silverlight szaktudással rendelkező szakembereivel immár 42 főre nő a Sense/Net alkalmazottainak száma.

A felvásárlás azt is jelenti, hogy a Sense/Net 2008 folyamán megjelenő új, nyílt forráskódú Sense/Net Portal Engine TNG (The Next Generation) terméke a fejlesztői szaktudások szinergiája révén még nagyobb esélyekkel indul majd harcba a nemzetközi piacon. A Sense/Net Portal Engine TNG a Microsoft Sharepoint komoly vetélytársaként jelenhet meg a színtéren. Ennek érdekében a jelentős hazai ügyfélkörrel (MVM, MNB, PSZÁF, Főgáz, Tigáz) rendelkező Sense/Net egy nemzetközi pr-ügynökség londoni irodájának szolgáltatásait is igénybe fogja venni.

Az IVY Kft. ügyvezetője, Zentai Péter a továbbiakban a Sense/Net CTO-jaként folytatja pályafutását. A szakmában „Zpace” néven ismert szakember többek között a SOA világnézetet honosítja meg a cégben, valamint a Silverlight és Windows Presentation Foundation (WPF) technológiákat hoz magával. Az új igazgató feladata a hagyományos CTO feladatok mellett a szoftver evangelizációja, valamint a legújabb és legfrissebb technológiák felkutatása és korai adaptációja.

Az IVY egyik fontos fejlesztési irányvonala az úgynevezett SOPP (Service Oriented Portal Platform – szolgáltatásorientált portál platform), amely lényegét tekintve nem egy új termék, hanem a core ECMS és Portál terméknek egy olyan extra informatikai vetülete, amely emelt üzleti és fejlesztői értéket képes teremteni (ez tulajdonképpen a SOA koncepció vállalati portálokra értelmezve). Kialakítása során nagymértékben a már létező alkalmazáselemek kiterjesztése történik. A SOPP a klasszikus portálfunkciókon kívül megfogalmaz olyan addicionális online szolgáltatásokat, amelyekre a nagyvállalat, mint foundation építheti egyedi online üzleti alkalmazásait. Ezzel ismét kitágul a portál termék felhasználási köre: vállalati kommunikácios middleware-ré válhat.