Pozitív Gartner-besorolás az Oracle-termékeknek

forrás Prim Online, 2008. augusztus 12. 14:04

Az Oracle Governance, Risk and Compliance Suite (Oracle GRC Suite) a Gartner 2008-as „bűvös négyzetének” piacvezetői szegmensébe került a vállalatirányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi kategóriában.

Az Oracle GRC Suite részét képező Oracle GRC Manager automatizálja a belső ellenőrzések kezelését, és hatékonyabbá teszi a szervezet jogszabályi megfelelőséget biztosító folyamatait. Az iparág vezető tartalomkezelési technológiáján alapuló Oracle GRC Manager központilag hangolja össze az összes GRC-kezdeményezést, így lehetővé teszi a jogszabályi megfelelőséggel és kockázatkezeléssel foglalkozó vállalati vezetők számára, hogy egységesítsék a több különböző üzleti egység, földrajzi hely és információs rendszer között megoszló GRC-tevékenységeket.

A Gartner véleménye szerint a piacvezetői szegmensbe tartozó szállítók mind a négy elsődleges GRC-funkció, így az ellenőrzések, a jogszabályi megfelelőség, a kockázatok és a szabályok kezelése tekintetében bizonyítottan hatékony funkcionalitással rendelkeznek, amelyet horizontálisan, több iparágra kiterjedően alkalmaznak.

CRM

Az Oracle CRM on Demand, mint az Oracle Siebel CRM bekerült a Gartner idei „bűvös négyzetébe” a számítógépes értékesítés-támogatás kategóriában, és a Siebel CRM a piacvezetői szegmensbe nyert besorolást.

Az Oracle Siebel CRM lehetővé teszi a szervezek számára, hogy az átfogó CRM-funkcionalitás, a több mint 20 iparág számára testre szabott megoldások és a beépített integrációval rendelkező, szerepköralapú ügyféladat-elemzés segítségével átformálják ügyfeleik kiszolgálását.

Az Oracle CRM on Demand a legújabb, web 2.0 lehetőségekkel fellendíti a csoportmunkát, és fokozza a termelékenységet olyan innovatív funkciók révén, amelyek elősegítik az elfoglalt szakemberek szorosabb együttműködését, hatékonyabb munkáját és jobb tájékozottságát.

A Gartner „bűvös négyzete”

A Gartner „bűvös négyzete” eligazítással szolgál az olyan szervezetek számára, amelyek új megoldásokat vásárolnának, illetve szeretnék lecserélni vagy továbbfejleszteni meglévő megoldásaikat. A besorolás egy adott piaci szegmens különböző szállítóit pozicionálja jövőképük teljessége és a megvalósítására vonatkozó képességük alapján.