Megújította internetes ügyfélszolgálatát a Fővárosi Vízművek

forrás Prim Online, 2008. november 4. 11:40

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy a Fővárosi Vízművek internetes ügyfélszolgálati megoldására az SAP Utility Customer E-Services (UCES) szoftvertermékét választotta. Az SAP megoldásával a vízművek a növekvő számú, interneten történő fogyasztói megkeresésekre reagál.

Az új rendszer bevezetését az indokolta, hogy a vízművekhez a jelenlegi weboldalon, e-mailen és telefonon keresztül beérkező napi 1500 megkeresés feldolgozását, nyomon követését manuális úton nem lehetett költséghatékonyan megoldani. A közel kétmillió embert kiszolgáló közművállalatot emellett az is motiválta, hogy ezáltal gyorsabban és többletszolgáltatást biztosítva tudja kiszolgálni ügyfeleit a jövőben.

Az új megoldás bevezetése után a fogyasztók - regisztrációt követően - többféle szolgáltatást tudnak majd igénybe venni: a mérőállás-bejelentés ellenőrzését ezentúl a rendszer maga végzi, így nem az esetlegesen hibásan megadott adatok alapján történik a számlázás, valamint a panaszbejelentés nyomon követése is elérhetővé válik, illetve kényelmi funkcióként emlékeztető e-mailt is küld a rendszer a mérőóraállás bejelentésének időszerűségéről.

A Fővárosi Vízművek tervezi továbbá, hogy az SAP UCES megoldás segítségével elektronikus számlát küld ki a papírformájú helyett, valamint nyomtatványokat (pl. lakás-mellékvízmérő létesítésére vonatkozó kérelmet) is be lehet nyújtani az internetes ügyfélszolgálati rendszeren keresztül.