Hálózati tárolási szolgáltatások négy kattintással

forrás Prim Online, 2008. november 9. 18:01

Az EMC tulajdonában álló Iomega bejelentette, hogy az egész világon kapható az új Iomega StorCenter ix2 – az otthoni és kisvállalati felhasználók számára készült hálózati tárolóeszköz. Az akár két terabájtos kapacitású tárolóeszközhöz mindössze négy egérkattintással beállítható az információfelügyeleti, védelmi és megosztási szolgáltatásokat kínáló szoftver. A berendezés több eszközhöz is csatlakozhat (akár vezeték nélküli hálózaton vagy Bluetooth-kapcsolattal).

A kis helyigényű (kisebb, mint egy terjedelmesebb szótár) és mindössze 299,99 dolláros ártól induló 1 és 2 terabájtos StorCenter ix2 központi tárolót nyújt azok számára, akik a legkényelmesebb, technológiailag legfejlettebb módszert keresik a fontos adatok – például a fényképek, MP3 fájlok, videoanyagok, pénzügyi feljegyzések – megosztására, biztonságos használatára és védelmére. Az ix2 javítja a kisebb irodák hatékonyságát azáltal, hogy könnyen, mégis biztonságosan hozzáférhetővé teszi az adatokat a helyi hálózaton. Otthoni rendszereknél az eszköz használatával a család különböző korú tagjai gond nélkül élvezhetik a képeket, videókat, zenéket és más multimédiás anyagokat a személyi számítógépeken, valamint minden más kompatibilis háztartási és szórakoztatóelektronikai eszközön.

A StorCenter ix2 kisvállalati alkalmazása
 


A StorCenter ix2 otthoni alkalmazása


Az irodákban a gyors hálózati használatot egy Gigabit Ethernet kapcsolat biztosítja, az adatok tárolása pedig két nagy teljesítményű SATA-II merevlemez-meghajtón történik. Az ix2 USB-portjaihoz maximum két USB-eszköz csatlakoztatható, például USB-nyomtató a hálózati nyomtatásmegosztáshoz, USB Bluetooth illesztő a közvetlen feltöltéshez, vagy külső USB-meghajtók a tárkapacitás növeléséhez.

A StorCenter ix2 adatmentési és védelmi szolgáltatásokat is nyújt az integrált EMC Retrospect Express mentőszoftverrel. A beállítás során a felhasználó kiválasztja a hálózaton található PC-kről és Mac-ekről azokat a mappákat és fájlokat, amelyekről (ütemezés szerint) automatikus mentést szeretne. Ezután minden változás vagy hozzáadás automatikusan frissítésre és mentésre kerül.

Mivel az EMC Lifeline működési környezetet folyamatosan finomítják az új és a meglévő EMC-technológiák integrálásához, a vásárlók frissülő funkciókra és bővítésekre számíthatnak anélkül, hogy új hardvert kellene vásárolniuk. A StorCenter ix2 tervezett új szoftverfunkciói között megtalálható a távoli fájlelérés, az online tárolás és az adatbiztonsági tökéletesítések – ezek mindegyike az EMC tárolótechnológiák előnyeit használja fel.

A StorCenter ix2 Network Storage berendezés Windows, a Mac OS és a Linux operációs rendszerű személyi számítógépekkel használható, és max. két nyomtató vagy külső merevlemez csatlakoztatására ad lehetőséget. A kezelőfelület 11 nyelvre van lefordítva, ezek az angol, spanyol, portugál, francia, olasz, japán, koreai, hagyományos és egyszerűsített kínai, német és orosz. Támogatja az UPnP AV eszközök, a digitális médiaillesztők, az iTunes és a PTP-eszközök (pl. digitális kamerák és képkeretek) használatát is. A Bluetooth funkcióhoz külön adapter szükséges.