Érintésfelismerő interaktív táblák a SMART-tól

forrás Prim Online, 2009. február 7. 10:11

A SMART Technologies a napokban jelentette be új, érintésfelismerő rendszerét, amely a SMART Boad 600-as sorozat interaktív tábláiban lesz elérhető. A rendszer képes különbséget tenni a speciális, a táblához kifejlesztett toll által, illetve ujjakkal vagy akár tenyérrel írottak között. Korábban a felhasználónak vissza kellett tennie a tollat a tábla tolltartó tálcájába, hogy így üzemmódot váltva, a kezüket használhassák.

Az érintésfelismeréssel a használat egyszerűbbé válik, hiszen az interaktív táblára történő adatfelvitel még hasonlatosabbá válik a hagyományos táblára való íráshoz, illetve a hagyományos táblaműveletekhez. Abban a pillanatban, ahogy a tollat a táblához érintjük, megjelenik a „tinta”. Amikor pedig ujjal érünk a táblához, a tábla azonnal érintésfelismerő üzemmódba kapcsol, és az ujjak kvázi egérkurzor funkciót tölthetnek be. Amikor a táblatörlőt vagy a tenyerünket használjuk a táblán, a digitális tinta eltüntethető.

A SMART Board 600-as sorozat jelenlegi használói számára az érintésfelismerő funkciót mint hardverfrissítést vehetik igénybe a táblák értékesítőitől (Magyarországon: LSK Hungária Kft.). A funkció hazánkban legelőbb idén tavasztól lesz elérhető.