Jubileumi újévi Sun-koncert a MŰPA-ban

Kovács Attila, 2010. január 8. 07:30

"Egy évtized hangjai" mottóval rendezte meg január 7-én Budapesten, a Művészetek Palotájában (MŰPA) tizedik, jubileumi újévi koncertjét a Sun Microsystems Magyarország.

A koncert előtt elhangzott, hogy a Sunnál mindig is remélték: egy vezető számítástechnikai cég nem csak a technológiában tud maradandót alkotni. A Sun Microsystems 2001-ben az első újévi koncerttel létrehozott valamit, ami amellett, hogy évről évre értéket teremtett, mára már hagyománnyá vált. Koncertjeik – köszönhetően Hollerung Gábor karmester kiemelkedő kreativitásának és a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus zenekar tehetséges zenészeinek – minden januárban különleges élményt nyújtottak a meghívott vendégeknek. Ezért döntött úgy a Sun Magyarország, hogy a jubileum alkalmából az elmúlt 10 év koncertjeinek élményeit idézik fel.

Hernádi József, a Sun Magyarország vezérigazgatója a koncertet megelőző rövid megnyitójában utalt rá: kis időutazás a cég és a koncert tíz éve. A Sunnál a jó csapatszellemben eltelt sikerekben az ügyfelek, a partnerek és a Sun munkatársai egyaránt benne voltak. A válság szót 2009-ben száműzték szótárukból, s  ennek bizonyítéka többek között a múlt évben megnyílt új Sun iroda, valamint nem utolsó sorban az, hogy eddigi történetének legnagyobb projektjét sikerült a Sun Magyarországnak teljesítenie.   

A zenei programban elhangzott művek:

Richard Wagner: Nürnbergi mesterdalnokok - nyitány;
J. S. Bach: V. Brandenburgi verseny I. tétel;
Giuseppe Verdi: Rigoletto – La donna e mobile;
Rossa László: Magyar fergeteges;
John Adams: Short Ride in a Fast Machine;
Klaus Badelt: A Karib-tenger kalózai - filmzene;
arr. Riederauer Richárd: Sunshine Medley;
Szentpáli Roland: Magnificat – Gloria.

További közreműködőként fellépett: Falusi Mariann - ének; László Boldizsár - ének; Szakcsi Lakatos Béla - zongora; Cselóczki Tamás - ének; Talentum tánckar; Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó).