Újabb virtualizációs megoldásokat fejlesztett a T-Systems

forrás Prim Online, 2010. április 15. 23:40

Bár az IDC piackutató felmérése szerint ma még csupán a magyar vállalatok 10 százaléka használ virtualizációs megoldásokat, abban minden hazai piaci szereplő egyetért, hogy két éven belül robbanásszerű fognak elterjedni idehaza is a hosztolt és a bérelhető informatikai szolgáltatások.

A gazdasági válság okozta megrázkódtatásokból nehezen áll fel világszerte az IT szektor, azonban azt a piaci szereplők többsége időben felismerte, hogy az egyetlen kiutat ebből a helyzetből a fejlesztések garantálják. Az innovációk egyik jelentős fókuszát a hoszting - és a szoftverszolgáltatások jelentik világszerte, így Magyarországon is, miután a költségek csökkentése és a hatékonyság fokozása lett a legfőbb szempont 2009-ben a vállalati infokommunikációban. Az ingyenesen elérhető szoftver elérhetőségeken túl, illetve a nagy IT szolgáltatók alkalmazásai mellett a távközlési szolgáltatók is megjelentek a saját megoldásaikkal a hazai piacon. A Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletága, a T-Systems 2009-ben második felében vezette be a Virtualoso termék családját, amelyen belül virtuális szervert , telekonferencia szolgáltatást, csoportmunka és levelező rendszert, mobil e-mail szolgáltatást is igényelhettek a vállalkozások beruházás nélkül, havidíjas rendszerben.

A Virtualoso csomag idén három új, igénybe vehető alkalmazással is bővült. A Virtualoso SMS a széles ügyfélkörrel, sok törzsvásárlóval, vendéggel, illetve nagy dolgozói létszámmal rendelkező vállalatoknak, intézményeknek biztosít nagyszámú, célzott SMS egyidejű küldésére és fogadására alkalmas, egyszerűen kezelhető webes felületet. A Virtualoso BackUp a vállalati adatbiztonságához járul hozzá, azzal, hogy biztonságos adatparkban archiválja a céges szerverek, és PC-k kritikus adatait. A Virtualoso VoiceCenter a hívásmenedzselési feladatok praktikus kezelésében ad háttértámogatást a vállaltoknak. A vállalati igények szerint testre szabható, webes felületű rendszer minden bejövő hívását fogad és a telefonálót a témában illetékes kollégához irányítja, sőt akár tájékoztatást is ad termékekről, szolgáltatásokról.