Monitor és LED TV egyben

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 28. 19:12

A BenQ új vékony 21,5 és a 23,6 colos LED televíziói leginkább az egy LED TV-re és egy monitorra is vágyó diákokhoz vagy  második televíziót kereső fiatal szakemberekhez illenek.

Ezek a modellek elsők között vannak a vékony, kisméretű LED TV kategóriában Európa-szerte, melyek abszolút helytakarékosak, mivel vastagságuk 19 és 36mm között változik. Az energiafelhasználás tekintetében 40%-os megtakarítást érhet el a BenQ ML2241-el vagy az ML2441-el, a CCFL TV-khez képest. 0,5 W-nál kevesebb energiát fogyasztanak készenléti állapotban – más gyártók modelljei általában 1 vagy 2 W-ot -, valamint a BenQ gazdaságos ML2241 és ML2441 LED TV-i elsőként teljesítik a legújabb, EuP 2010 szabályozás követelményeit. A dinamikus kontraszt arány 5,000,000:1. A teljesen új ML2241 és ML2441 Senseye-al, 5 ms válaszidővel és teljes HD 1920x1080 felbontással rendelkezik, melyeket arra terveztek, hogy kezelje és megjelenítse a 1080p 24Hz jelfolyamot, így érve el természetesebb, moziszerű, és torzításmentes képminőséget. A BenQ saját fejlesztésű Senseye Human Vision technológiája – egy szabadalmaztatott képjavító eljárás, mely az emberi szem viselkedését utánozza – feljavítja a színeket, a videó tartalom tisztaságát és kontrasztját, valamint egyenletessé teszi a gyors mozgású jeleneteket a mozgásoptimalizálás során, így mélyebb, gazdagabb és részletesebb képet jelenít meg.

Az új LED TV-ket már USB elosztóval szerelték fel, valamint mindekét modell 3 HDMI bemenettel is rendelkezik, lehetőséget adva a tömörítetlen jelforrások lehető legjobb minőségű továbbítására. A HDMI felület egyben azt is jelenti, hogy a felhasználók könnyedén csatlakoztathatják szórakoztató eszközeiket a LED TV-hez. Ezeken felül a BenQ ML2241 és az ML2441 támogatja a modern H.264 videó kódolást is. Akár zenét is hallgathatunk a beépített SRS TruSurround HD hangrendszeren, ráadásul a hangszórók akkor is működnek, amikor a képernyő ki van kapcsolva, így még energiát is megtakaríthatunk zenehallgatás közben. A családi képek bemutatása is könnyű: egy USB tároló eszköz, egy kattintás, és a SmartCliQ máris megjeleníti a képeket. Ezen felül a LED TV-t, mint fotó keretet is használhatjuk, valamint lehetőség van filmek (fényerő és élesség állítás) és fotók (forgatás, nagyítás, színkezelés) szerkesztésére is.