Az MTI elnyerte a MATISZ kiváló magyar tartalom díját

MTI Sajtóadatbank, 2010. november 8. 08:21

Közérdekű információszolgáltatás kategóriában a Magyar Távirati Iroda elnyerte a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) kiváló magyar tartalom díját; a harmadik helyezésért járó elismerést Vince Mátyás, az MTI elnöke vette át pénteken Mlinarics Józseftől, a MATISZ ügyvezető elnökétől.

A MATISZ idén tizedik alkalommal rendezte meg a hazai online és multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival versenyt. A huszonhárom tagú zsűri ajánlatára az idei versenyfelhívásra több mint száz pályamű érkezett.

 A versenyen részt vehetett bárki, aki az online gazdaságba újonnan lépett be valamilyen internetes megoldással, multimédiás alkotással. A verseny célja, arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a felhasználóknak. Az eFestival több nemzetközi versenynek is az előszobája, melyekre a MATISZ támogatásával kerülhetnek be a jelentkezők.

 Idén kilenc kategóriában születtek győztesek. Az MTI (www.mti.hu), a BKV (www.bkv.hu) és az MR1-Kossuth Rádió (www.mr1-kossuth.hu) honlapjával együtt közérdekű információszolgáltatás kategóriában kapott elismerést. Egyebek mellett díjazták a www.albérlet.hu, a www.hazipatika.com és a www.villanyiborvidek.hu oldalakat is.

 Az értékelés során a tartalom és a forma összhangját vizsgálták, tehát azt, hogyan jelenik meg a felhasználó számára az az információ, amelyet a honlap tulajdonosa meg akar jeleníteni. A szövetség a jó magyar tartalmak előállítását támogatja, és azokat olyan belföldi és külföldi versenyekre viszi, amelyek segítik a tartalomban megtestesülő magyar kultúra, tudomány, gazdaság eredményeinek megismertetését - mondta az átadón Mlinarics József.