Vivendi-Seagram fúzió - újabb információkat kér az EB

MTI Sajtóadatbank, 2000. augusztus 10. 10:50
E hónap végéig a fúzióra készülő Vivendi és Seagram további információt kell hogy szolgáltasson az Európai Bizottságnak (EB), mielőtt az jóváhagyja az egyesülési tervet, vagyis az új kommunikációs óriás, a Vivendi Universal létrejöttét - jelentette be szerdán Párizsban a Vivendi szóvivője.
Mint mondta, Brüsszel listát állított össze a megválaszolandó kérdésekről, és augusztus végéig várja rájuk a választ. A bizottsági vélemény szeptember közepe táján várható.

A fúzió tervét júniusban jelentette be a francia Vivendi, leányvállalata, a Canal plus tv-csatorna és a kanadai Seagram. Mindkét csoport meglehetősen távolról indult a kommunikáció világa felé, a Vivendi eredeti tevékenységi köre a vízgazdálkodás, a Seagramé a szeszgyártás volt, s csak az elmúlt években vetették meg lábukat a távközlés szektorában.

A gazdasági verseny korrektsége fölött őrködő brüsszeli bizottság július 14-én vette kézhez a három vállalat összeolvadására vonatkozó jelzést, de mint az EU székhelyén szerdán jelezték, a tájékoztatás nem volt elégséges. Ha az lett volna, már augusztus 21-én elhangozhatott volna a bizottsági állásfoglalás.

Sem Brüsszelben, sem Párizsban nem fedték fel, hogy milyen elemek hiányoznak a fúziós terv bejelentéséből.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55