HTML-gyorstalpaló, laikusoknak is!

Zsadányi Pál, 2000. augusztus 14. 17:51
Szomszédunkban, Ausztriában készítette a Pinsoft cég az ingyenes Teach Me HTML! HTML-nyelv gyakoroltató programot, amerikai szájbarágó stílusban, bár német precízitást is emlegethetnénk rá. A program mindenesetre angolul beszél.
A Teach HTML célja, hogy a HTML nyelv legfontosabb elemeit akár 1 óra alatt betanítsa még a számítástechnikai analfabétáknak is. Azért néhány internetes "szakember" is meghökkenhet, milyen idétlen trükkök is vannak a HTML-ben. Pedig csak a legszabványosabb részeket emelte ki a szerző a nyelvből. Ezért azután komplett lapokat nem is írhatunk a programmal.

Hangsúlyozom: programmal! Ez csak erre a célra írott program, nem tanítható, és nem sok remény van a fejlődésére. Mindössze annyi reményt nyújt, hogy jön a webpublikáló fokozata. Talán az profibb lesz, bár állítólag a Teach Me HTML is 10-szeresre fokozza a tanulási hatékonyságot (mihez, illetve, kihez képest?). Hogy mikor jön a publikáló, arról a szerző hajlandó drótpostán értesíteni bennünket, ha feliratkozunk. Nos, drillnek kiválóan működik. Két menüpont viszont AdWare. Ezért lehet ingyenes. Windows 2000 alatt próbáltam. A letöltendő állomány mindössze 310 kB. Telepítve sem sokkal több helyet visz el. Ennyit biztos ki tudunk neki szakítani.

Kulcsszavak: programozás website HTML

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50