UPC direkt

2000. augusztus 29. 12:53
Az új típusú Antenna Mikró szolgáltatással egyidejűleg jelentette be ma Budapesten a UPC, hogy bevezeti az AM-re sokban hasonlító UPC Direct szolgáltatását.
Az új szolgáltatás csomag magyar nyelvű programokat kínál az előfizetőknek Több csatorna vételét is lehetővé teszi a kábel nélküli lakásokban Az alapcsomagon felül különdíjas csatornákat is kínál, köztük a Sport 1-et, az első magyar nyelvű sportcsatornát, és az HBO mozicsatornát

A UPC Direct egy olyan szolgáltatás, mely a legtöbb műsort magyar nyelven, szinkronizálva vagy feliratozva sugározza. Mivel Magyarország egész területén fogható lesz, teljesen új világot teremt a kábellel nem rendelkező háztartások számára az otthoni szórakozásban. A digitális átvitel-technológia kiváló minőségű vételt biztosít. A UPC Direct a jövőben tévékészülékkel, műholdon keresztül elérhető internetet is kínál majd előfizetőinek.

A nézők alapszolgáltatásként 20 helyi, továbbá dokumentumfilm-, gyermek-, speciális érdeklődést kielégítő és filmsorozatokat sugárzó csatornát foghatnak majd 3.490,- Ft havidíjért (mely a parabolaantenna és a digitális műholdvevő ingyenes használatát is magában foglalja). Az alapcsomag része lesz többek között a Spektrum, a National Geographic, a Discovery és a Nickelodeon csatorna is. A nézők az Astra műhold több mint 80 további csatornájának elektronikus műsorkalauzát (EPG) is megtekinthetik képernyőjükön.

A különdíjas tévécsatornák közül az HBO mozicsatornára már a szolgáltatás indulásakor elő lehet fizetni (3.000,- forintos díjért), a Sport 1 hivatalos bevezetésére pedig októberben kerül sor.

A magyar nézők több mint 250 magyarországi üzletben és hivatalos viszonteladónál, mint például a Cora, HERTA, Elektromarkt és egyes Murányi kereskedőházakban rendelhetik meg a UPC Direct szolgáltatást. A megrendelést követően kiszállítják és kívánságra beszerelik a szükséges berendezéseket: a parabola-antennát, valamint a (Philips gyártmányú) digitális műholdvevőt, és az előre beprogramozott kártyával máris fogni lehet az adást.

A Lengyelországban már két esztendeje működő és megközelítőleg 400.000 előfizető által igénybe vett szolgáltatás Magyarországon is nagy sikerre számíthat. A UPC Direct szolgáltatást a magyarországi bevezetéssel egy időben indítják a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában.

Hagymásy András, a UPC kommunikációs igazgatója elmondta: "A UPC Direct bevezetése nagy előrelépést jelent az otthoni szórakozásban Magyarországon. Egyedi szolgáltatásról van szó, melyet kifejezetten a magyar nézők ízlésének megfelelően állítottunk össze. Úgy gondolom, megéri előfizetni rá, és remélem, igen népszerű lesz."

Kovács Nimród, a UPC Közép-Európai Csoportjának elnöke elmondta: "Izgatottan várjuk a UPC Direct bevezetését. Biztos vagyok benne, hogy szolgáltatásunk új távlatokat nyit az otthoni szórakozásban, és előrébb visz bennünket a nagyobb választék, és a magasabb színvonal megteremtésére irányuló törekvéseinkben. Emellett az otthoni televíziós internet hozzáférés felé is jelentős előrelépést tettünk."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05