Kapd el a legújabb változatot: CNET CatchUp

Zsadányi Pál, 2000. szeptember 1. 08:17
Egyszer már írtunk egy frissítésfigyelő szolgálatról, ami a ZDNet-en működik. Ezt a technológiát most a CNET is megirigyelte, és implementálta.
A CatchUp rendszerkoncepciója az, hogy egy kis kliens program a gépünkön szétnéz, hogy vajh milyen programokat tartunk a lemezeinken, majd rákérdez, ezek közül melyek frissítéseire vagyunk kíváncsiak. A lekérdezésre jóváhagyott listát azután kielemzi, hogy a CNET-nek jelentett-e valamelyik partnere újabb változatot.

A CatchUp-nak azonban még további funkciói is vannak. Az egyik relatíve egyszerűnek tűnő feladatot old meg, kielemzi a rendszerünket, vannak-e olyan programjaink, amelyeken valamilyen adatvédelmi rést fedeztek föl, és hol a javítás. Talán ennek a pótszolgáltatásaként vehetjük az Y2K elemzést, ami csak látszólag olyan lefutott téma, szerintem legalább 10 évig még lesz gond vele, mert a legváratlanabb helyről bányásznak elő az alkalmazók régebbi mentéseket vagy ősi gépeket, tehát ez a szolgálat még mindig aktuális.

A harmadik, nem kevésbé hasznos funkció, hogy lényegében bárki feladhatja a programcsomagjának a frissítési információit figyeltetésre, tehát a szolgáltatás vég nélkül javítható.

Én programot ugyan nem tettem föl, de a másik két szolgáltatással végigkínoztattam W2K magyar szerver konfigurációmat. Szépen kijelezte az Acrobat 4.05 hibát, az IIS hibákat, de, sajnos, mivel csak angol javításokat tudott felmutatni, a javítások egyelőre reménytelenek. Néhány régebben használt programom legújabb változatát is most tudtam becserkészni.

Kulcsszavak: CNet onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50